Директори на училища искат извънредна ученическа ваканция от 28 януари до 2 февруари. Това ще предложат на министъра на образованието от Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ) в понеделник, съобщи във фейсбук председателят на организацията Диян Стаматов. 
След завършването на първия учебен срок, допълнителните дни биха допринесли:
– за реална почивка на учениците;
– за нормализиране на трудната ситуация с отсъствието на учителите поради заболяване или карантиниране;
– за откъсване на всички ученици за седмица от училищната среда и възможност за нормално започване на втори учебен срок.
Диян Стаматов изразява надеждата на директорската гилдия за подкрепа от страна на МОН и от социалните партньори в образованието.
По-рано министърът на образованието Николай Денков каза по БНТ, че Присъственото обучение продължава, като амбицията е срокът да завърши с децата в училище.
Министърът отбеляза, че има почти 50 процента ваксинирани учители, от учениците в гимназиалния етап ваксинирани и преболедували са около 15 процента.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.