Огромно множество хора се събраха за поредното шествие за военна помощ и солидарност с Украйна, предаде БГНЕС, пише вестник „Сега“. В подкрепа на Украйна се събраха множество българи и чуждестранни граждани, и развявайки знамена, и плакати се отправиха на шествие, което ще завърши на Орлов мост.
Мирният протест издигна множество български и украински знамена, както и плакати, на които пише: „Радев – оставка! Нинова – оставка! Борисов – затвор!“, „Митрофанова, вън“, „Пълно ембарго на кървавия руски газ“, „Румен Радев = проруски сепаратист“, „ГАZ глава затрива“. Има и надписи, които носят украински граждани: „Херсонце“, „Save military from Azovstal”.
Организаторите на шествието заявяват, че в последните над 58 дни война българското правителство така и не успя да излезе с ясно и цивилизовано решение относно войната в Украйна. С този марш те приканват да се изпрати военна помощ на Украйна и правителството да заеме достойна позиция в отношението към тази ужасна война.

 

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.