Лесовъди от Северноцентрално държавно предприятие и Държавно горско стопанство гостуваха на СУ „Димитър Благоев“ в седмицата на гората, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.
Те осигуриха много забавления и образователни игри за петокласниците природолюбители. Събитието е по повод тазгодишното издание на „Седмица на гората“.
Ежегодно лесовъдите в България отбелязват своя професионален празник през първата цяла седмица на месец април с много екоинициативи и мероприятия по залесяване и почистване на замърсени горски участъци. Тази година в празничната програма на СЦДП акцентът е заложен върху приобщаването на подрастващите към проблемите по опазване на природата чрез методите на горската педагогика. Много творчество, игри и беседи, вдъхновени от необятните естествени процеси в природата подариха горските педагози от СЦДП на нашите петокласници.
Децата участваха в образователните игри, които им дадоха интересни знания за растенията и животните, изграждащи горската екосистема. Научиха как те взаимодействат помежду си и със средата на живот, как хората им влияят и още много интересни и полезни факти.
От училището изказват благодарност към инж. Диляна Чоранова-Коева, директор на ДГС Свищов за предоставената възможност, организацията и подаръците за учениците.