Новите общински съветници обявяват конкурс за управител на МБАЛ – Свищов, научи Актуално Свищов. Това ще стане на първото редовно заседание на местния парламент, който бе избран на 29 октомври, а положи клетва на 6 ноември.

Освен болничен шеф градските старейшини ще търсят шеф и на Дунавско дело – ЕООД – дружество, което печата вестника под егидата на ОбС-Свищов и на Центъра за управление на отпадъци.

Запознати коментираха, че конкурсите са рутинни – след изтичане на 3-годишните договори за управление. Любопитното е, че болницата, която през 2020 година бе оглавена от Илиян Венков – до този момент заместник-кмет, от губеща днес е на печалба трета поредна година. Новосъздаденото общинско дружество за отпадъци е на загуба, но поредна година отчита намаляване на загуба. А вестникът под егидата на ОбС-Свищов трета поредна година отчита все по-голяма загуба…

Решението за конкурсите ще се вземе на първото редовно заседание, което ще се проведе на 30 ноември от 14 часа.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.