Детско-юношеска школа Академик ще има ли собствена закрита зала за нуждите за тренировки на 200-та деца, които тренират в школата на клуба. Това попита доц. Емил Николов по време на днешната точка на заседанието на местния парламент въпроси към кмета и отговори.

Съветникът коментира, че в момента се ползва зала Септември, но паркетния под там е крайно неподходящ за тренировки по футбол. Николов допълни, че подобно собствено съоръжение има другия футболен клуб – Лато (Алеково). Съветникът попита предвижда ли Общината да изгради подобно съоръжение.

Към момента Общината не може да изгради подобно съоръжение, коментира кметът Генчев. По думите му в други клубове като ЦСКА децата тренират на открито и в мъгла и дъжд, давайки пример с неговия син, възпитаник на червената детска школа.

Вариант за изграждане на мултифункционална спортна зала е на терена на Старата болница, допълни в отговора си градоначалникът. Това е възможно и това е един вариант за съдбата на терена. Трябва обаче да приключи окончателно процедурата община Свищов да получи собствеността, допълни кметът Генчев. Той изрази увереност, че това ще се случи до средата на 2024 година.

Запис на първите въпроси на съветници и отговорите на кмета очаквайте в следващите часове във видеоканала АктуалноТО.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.