Да не се говорят неистини от трибуната в пленарна зала. Затова призова общинския съветник Ивелин Петров. Повод за изказването му е интерпретация на негови думи от страна на кмета Генчев, че МБАЛ изпитва краткосрочни и очаква да изпитва дългосрочни финансови затруднения, както и проблеми с кадрите.
На седем места в бизнес плана е записано, че болницата ще разчита на община Свищов в следващия финансов период – три до пет години. На 24 страници документ седем пъти – представлява 30%, посочи Петров. 12 общински съветници чуха думите от г-н Венков за финансовия проблем и този за кадрите за който се полагат големи усилия. Това стана на съвместното заседание на икономическата и здравната комисия. Моята интерпретация на думите бе представена като манипулация и неистина.
Може би затова сме на 100-но място по свобода на словото. Нито един от тези, които писаха тези статии не ме потърси по телефон или ме спря на улицата. Отразяването само на едната страна на истината, ако е истина, води до мисълта, че полувинчатата истина е пълна лъжа, коментира още съветникът.
Когато се посочват проблеми и то от ръководните фактори, трябва да извадим главата си оттам, където сме я сложили, да махнем розовите очила и да работим за решаване на проблема, заяви в заключение съветник Петров.
Вместо коментар: Думите на съветник Петров са от юнското заседание на местния парламент край Дунав, което приключи за рекордните 50 минути! Казани са преди приемането на дневния ред, т.е. преди да присъства репортер на Актуално Свищов, който за първи път закъсня за началото на сбирката и част от думите са отправени към него.
Господин Петров, ако отворите архива на сайта може да видите, че сте най-отразявания общински съвет в настоящия мандат! Отделно не говори добре, когато политици правят класация на медиите за свобода на словото! Това се прави от съсловни международни организации, иначе ще се върнем през 80-те години, когато имаше идеологически отдел към ЦК на Партията или през 30-те години на „Червения площад” в Москва…

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.