БСП-Свищов закопа поредно политическо дъно – този път отлюспи един от съветниците си. Това стана в началото на днешното редовно заседание на местния парламент край Дунав, проследи Актуално Свищов в пленарна зала. Традиционно работата на градските първенци снимаше и камерата на Площад Алеко, а този път присъстваха и други медии – Дунавско дело и БТА.

В декларация от групата съветници от БСП, прочетена от Севдан Златанов стана ясно, че съветниците снемат политическото доверие от София Вергилова. Причина за това решение са „нейните действия“, „грозни опити“, „лични усилия“ за всяване на разцепление в местната организация. Какво точно е направила не стана ясно, но се чуха епитети, които не са подходящи за пленарна зала…

Вергилова бе призована да напусне и поста заместник-председател на местния парламент.

2019 година БСП – Свищов влезе със седем общински съветници. След днешното отстраняване на Вергилова те стават шест.

В края на заседанието Ивелин Петров в точката „Въпроси към кмета и отговори“ се обърна към колегите си социалисти. Не е моя работа да коментирам мотивите за решението Ви, но те са арогантни и аморални, коментира съветникът. Част от епитети не бива да чува никоя жена и майка на две деца, допълни Петров. „Чувствате ли се достатъчно мъже сложили подписи под подобен документ?“, попита в заключение Ивелин Петров представителите на силния пол от столетницата в местния парламент.

Актуално Свищов припомня, че БСП – Свищов бе посочена от „Позитано“ 20 да проведе пълен цикъл отчетно изборни събрания и да избере ново ръководство. Датата на общинската конференция бе насрочена на 8 юли. Така и не се състоя! Злите свищовски езици говорят, че бившата вече, председателка Анелия Димитрова е със снето доверие и, че никога не е била член на социалистическата партия.

Актуално Свищов е готово да публикува цялата декларация на групата съветници, ако нейните автори преценят! Предоставя възможност и на София Вергилова да даде своята гледна точка.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.