С 25 чувала капачки и един чувал пресовани кенчета ученици от СУ „Димитър Благоев“ се включиха в „Капачки за бъдеще“, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.
СУ „Димитър Благоев“се включи в юбилейната 10-та национална кампания на „Капачки за бъдеще“, която се проведе в 30 града в България. Ученическият съвет дари в сборния пункт в град Велико Търново общо 25 чувала с капачки и един с пресовани кенчета. Представителите на УС изпразват сърцето в двора на училище всеки петък, сортират и прибират капачките.
Кампанията е за закупуване на трета детска линейка, тъй като вече има две детски и една планинска (offroad) линейка, която ще спасява пострадали в планините и на места, където другите линейки не достигат, а на спасителите отнема часове да пристигнат пеша!
Благодарим на всички ученици, учители, родители и хора от града, които събират капачките си и ги пускат в сърцето! Продължавайте със същия ентусиазъм да събирате, ние ще предаваме, коментираха от училището.
Защото #ЗаедноМожем !
Специални благодарности и към Община Свищов за оказаното съдействие при транспортирането, допълват от СУ „Димитър Благоев“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.