Търговската гимназия получи поредно признание – този път бе отличена като дигитално училище на България. Това съобщиха за Актуално Свищов от Първата българска търговска гимназия. На официална церемония в хотел „Витоша“ в София, бе връчена награда на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ за Дигитално училище на България в категория „Дигитален проект“. Отличието дойде след участие на училището в конкурс, обявен от А1, провеждащ се с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Участие в него взеха 124 проекта от 20 области на страната.
Търговската гимназия получава плакет, грамота, таблет за управление и интерактивна 65″ дъска, която ще се използва за обучение по различни учебни предмети и ще разнообрази още повече методиката на преподаване в часовете.
„Щастливи сме, че работата на екипа по STEM (Юлия Величкова, д-р Теодора Спасова, Диана Илиева-Атанасова, Цветелин Борисов), за съчетаване на дигиталните компетенции с първите стъпки в бизнеса, бе забелязана и оценена високо! Благодарим на А1 за чудесния конкурс и вълнуващата церемония!“, споделят от училището.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.