Деца от съседна Румъния се включиха в конкурса за рисунка „Зимна приказка“, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентър на община Ценово. Онлайн проявата беше организирана от НЧ „Светлина“ в Караманово. На електронната поща на читалището пристигнаха творбите на 56 участника. Сред малките художници, пресъздали красотата на най-студения годишен сезон, имаше представители от Лесковец, Перник, Плевен, Свищов и Върбица. Най-активни обаче се оказаха момичетата и момчетата от местното училище. Всички до един, без изключение, се включиха в инициативата да нарисуват зимата. „В условията на усложнена епидемична обстановка успяхме да ангажираме вниманието на децата. С помощта на различни техники малките палавници изразиха своето отношения към зимата. Рисунките ще бъдат публикувани на интернет страницата на читалището“, сподели секретарят на читалищното настоятелство Петя Герасимова.
Журито се оказа единодушно в трудното си решение, че най-добрите рисунки са на Петя Атанасова, Натали Каралашева и Стефани Николова. И тримата са ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово. Всички участници освен грамоти ще получат и подаръци, които да стимулират допълнително творческите им възможности. Организаторите на конкурса са категорични, че всеки годишен сезон вече ще се характеризира с подобна проява.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.