Ремонтът на спортно-административната сграда на стадион „Академик“ ще приключи по-рано от планираното. Това съобщи за Актуално Свищов кметът Генчев. В началото на февруари бе обявено, че до юни ремонтните дейности ще са приключили. Днес кметът бе категоричен, че това ще стане доста по-рано.

Началото на ремонтните дейности бе даден официално на 6 февруари, а ден по-късно стартираха и конкретните ремонтни дейности. Строителите започнаха първо работа в съблекалните, заяви тогава пред „Новините от града на Щастливеца – такива, каквито са!“, градоначалникът. По този начин няма да се попречи „студентите“ да играят домакинските си срещи пред местната публика. Дали това ще стане ще стане ясно точно след седмица, когато е началото на първенството в Северозападна Трета лига…

Нова изолация на сградата, подмяна на дограми, нави санитарни помещения са само част от дейностите предвидени в строителните дейности. Предвижда се още осигуряване на два нови големи енергоспестяващи бойлери, нова охладителна система в сградата, както и други. По този тя ще се превърне наистина в модерно съоръжение, коментира кметът.

В техническата документация е предвидена подмяна на стъклопакети и поставяне на изолация за енергийна ефективност, плюс цялостна подмяна на ВиК и ел. инсталации. Работи се активно на обекта, коментира от своя страна и Емил Перушанов, председател на УС на ОФК Академик.

  • Актуално Свищов припомня: Министерството на младежта и спорта осигури 450 хил. лева за първи етап от модернизацията на спортна база „Академик Свищов“. На 14 декември община Свищов подписа договор за финансиране с Министерството на младежта и спорта за реконструкция и модернизиране на спортна база „Академик Свищов“.
    Средствата в размер на близо 450 хиляди лева са предоставени за реализиране на първи етап от дейностите по проект за основен ремонт, реконструкция на трибуни и благоустрояване на стадион „Академик“. С финансирането ще бъде извършена „Модернизация и въвеждане на енергийна ефективност на административно-спортната сграда“. След приключването на първи етап, предстои да се извърши реконструкция и модернизация на терена на футболното игрище, трибуните и инфраструктурата на самия стадион.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.