Народните представители Станимир Ананиев, председател на комисията по регионално развитие, благоустройство и местно самоуправление към Народното събрание и Йордан Терзийски, заместник-председател и депутат от Велико Търново се срещнаха днес с ректора на Академията.
Ректорът проф. д-р Марияна Божинова е поставила три проблема пред народните представители – осигуряване на средства за укрепване на Факултетския корпус, бюджета на Алма матер и проблеми със собственост, предоставена от държавата за стопанисване – терена на Старата болница и сградата, където до скоро се помещаваше печатницата на Висшето училище. „Най-важното е да се подготви проект, защото в момента няма изготвен такъв и да се види по какъв начин може да се помогне на Академията“, коментира Ананиев.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.