Два от реновираните блокове в Студентски град – Свищов могат да приемат 600 бежанци от Украйна – етнически българи и техните семейства. Това съобщи пред Актуално Свищов проф. д-р Марияна Божинова, ректор на СА „Димитър Апостолов Ценов“.
„Още преди три дни съм изпратила писмо до министъра на образованието и науката в тази връзка. Става въпрос за 3 и 8 блок в Студентски град, където местата са 600“, уточни проф. Божинова. Тя уточни, че има и възможност за приготвяне на храна за хората – базата на Студентски стол 1.
Професор Божинова е получила подкрепа в идеята си от депутата Момчил Иванов. Крайната дума трябва да дойде от МОН, защото министерството е собственик на студентските блокове, които са предоставени на Академията за ползване.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.