Разнообразна, динамична и атрактивна игра предложиха на свищовската публика футболистите на Академик, които посрещнаха Пещера /Галата/ в мач от ХVI -тия кръг на Северозападната Трета лига, съобщи официалната страница на клуба в социалната мрежа фейсбук.
Резултатът завърши 2:1 в полза на „студентите“, като това не отговаря на показаното на терена, където домакините доминираха през целия двубой и можеха да изпратят гостуващия отбор с по-голяма разлика.
След множество атаки през центъра и фланговете на терена, в средата на първото полувреме, бърза атака завърши с пас към Георги Йорданов, който хладнокръвно откри за 1:0. Натискът на домакините продължи и в 35-тата минута Димитър Костадинов се озова на най-добрата позиция и завърши нова многоходова атака с точно попадение за 2:0. При този резултат дойде и почивката.
През второто полувреме играчите на Академик намалиха темпото и продължиха да контролират мача. През тази част в главно действащо лице се превърна съдията, който на два пъти отмени напълно редовни голове на Академик. При първото положение бе отсъден несъществуващ фаул в нападение, след като топката вече бе влязла във вратата и играч на Галата закъсня да покрие нападателя на „студентите“. При другото положение, защитник на Галата се сблъска със събствения си вратар, след което топката се озова в наш играч и той реализира. Но съдията отсъди фаул в атака, въпреки претенциите на домакините, че не е имало контакт с противников състезател.
При едно неразбирателство в защитата на Академик Огнян Огнянов от отбора на Пещера бе най-съобразителен и върна своите обратно в мача, отбелязвайки за 2:1 12 мин преди края на срещата.
Гостите така и не успяха да наложат натиск и се опитваха с хаотични отигравания и изсипани топки да застрашат вратата на Академик, но безуспешно. И така в слънчевия ноемврийски следобед играчите на Академик успяха да зарадват многобройните фенове дошли да наблюдават мача, постигайки втора победа за сезона.
Емил ВЕСЕЛИНОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.