Срив в платформите, собственост на Meta, установиха хиляди потребители в целия свят часове след като стана ясно, че три комуникационни кабела в Червено море са били прекъснати, пише Дир.бг.

Социалните мрежи разлогваха автоматично акаунтите на потребителите си, независимо дали ставаше дума за личен или служебен профил.

Всички платформи, собственост на Meта, проявяваха подобни проблеми, включително и инстаграм. Приложението на месинджър даваше същата грешка, като изхвърляше потребителите. Проблемите започнаха около 17 часа и бяха отстранени два часа след това.

Продължава проблемът с кода, който се изпраща на телефона за двукратна идентификация. Потребители споделиха, че или не се изпраща подобен код, или изпратеният код не се приема в мрежата.

Стотици хиляди потребители са докладвали за проблеми само с Facebook според сайта Downdetector, който следи за проблеми с влизането или ползването на даден уебсайт. Друг подобен сайт – Downforeveryoneorjustme.com, съобщи за същите проблеми в САЩ, Канада и Великобритания. Според Ройтерс проблемът е глобален.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.