На 87-годишна възраст ни напусна почетният гражданин на Свищов маестро Георги Делиганев, съобщиха от пресцентъра на Общината.
Георги Делиганев е вокален педагог и изтъкнат хоров деятел, завоювал широко национално и международно признание. Като вокален педагог и главен художествен ръководител на Първия български хор „Янко Мустаков“, от 22.05.1984 г. е удостоен със званието „Почетен гражданин на Свищов“.
Със своя висок професионализъм Георги Делиганев оставя дълбока следа в хоровото дело. С всеотдайния си труд той допринася много за издигане музикалното равнище на Първия български хор „Янко Мустаков“ – Свищов и за удостояването през 1984 г. със званието „Представителен хор“ за многобройните му изяви в България и чужбина.
Oпeлoтo нa маестро Георги Делиганев щe ce cъcтoи нa 22 ceптeмвpи oт 13.00 чaca в цъpĸвaтa „Cвeтa Tpoицa”, гр. Русе.
Поклон пред паметта му!

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.