Кметът на Свищов и председателят на Общински съвет – Свищов взеха участие в проект за младежки инициативи. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

На 29 ноември кметът на Свищов Генчо Генчев и председателят на Общински съвет – Свищов Кристиян Кирилов взеха участие по проект „Академия за младежки инициативи“, финансиран от Министерството на младежта и спорта по НПИМД.

Тренингът на тема: „В действие: реализиране на проекти и инициативи, проектна логика, намиране на финансиране, привличане на съмишленици“ се проведе в Зала 1 на Общината в присъствието на ученици от средните училища в община Свищов, а домакин на събитието беше проф. Маргарита Богданова, представител на „Национална асоциация по прогнозиране и планиране“ и декан на Факултета по мениджмънт и маркетинг към Стопанска академия.

На срещата разговор с кмета на Свищов и председателя на Общински съвет, учениците се запознаха с практическите аспекти на управлението на една община и приноса на проектните инициативи за общинско развитие. Заедно беседваха по теми, които вълнуват младите хора и търсиха решения на чисто практически въпроси. Обсъден беше най-важният стратегически проект на община Свищов, касаещ изграждането на Индустриалната зона и квалифицираните кадри, които ще намерят своята професионална реализация там. Говориха за проекта за Младежки център, който предстои да бъде осъществен през следващата година и който е насочен изцяло към разгръщане на потенциала на младите хора. Учениците имаха възможност да се запознаят със скиците и част от проектните документи за мащабния ремонт, който предстои да бъде реализиран на стадион „Академик“, а с бурни аплодисменти приеха новината, че община Свищов ще има свой градски басейн до края на настоящия мандат.

Учениците и ръководството на Общината заедно дискутираха темите за бездомните кучета и моста над река Дунав при Свищов и стана ясно, че не винаги доброто желание и усилията на местно ниво са достатъчни, за да се случат хубави неща. Много често решението на даден казус е въпрос на пропуск в законодателството или решения на национално и международно ниво.

Все пак, в края на срещата всички се обединиха около мнението, че именно младите хора са тези, които дават насоките за развитие на обществото, а комуникацията между граждани и институции е ключова за взимането на правилни решения, които да са в полза на хората.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.