БСП остава във властта и ще продължи да подкрепя управленската коалиция. Решението бе взето от пленума на столетницата с 92 гласа „за, 9 „против“ и 5 „въздържал се“, става ясно от публикувано съобщение на сайта на столетницата.
Партията прие позиция, в която постави за задача на ръководството да не поема курс към предсрочен парламентарен вот, а напротив – да инициира изработването на управленска програма шест месеца след старта на това управление.
„БСП остава в управляващата коалиция и подкрепя актуализацията на бюджета“, се посочва в решението на Националния съвет, съобщи пресцентърът на столетницата.
„В условията на натрупалите се кризи и последствията от тях – КОВИД, енергийна, инфлационна, социална, войната в Украйна и задаващ се риск от продоволствена криза, Националният съвет на Българската социалистическа партия счита провеждането на извънредни парламентарни избори сега в страната за нецелесъобразно“, се посочва в позицията на социалистите.
„БСП като държавнически отговорна партия смята, че трябва да се приемат законите, касаещи Плана за възстановяване и устойчивост“, гласи друго от решенията на ръководния партиен орган.
Пленумът възложи още на лидера на партията Корнелия Нинова, на ИБ на БСП и на ръководството на ПГ на „БСП за България“ да се проведат разговори с ПП, ИТН и ДБ за изработване на програма за управление на държавата в рамките на сегашната коалиция със срок до края на годината с цел преодоляване на кризите чрез приемане на актуализация на Бюджет 2022 г., пакета закони, необходими за стартиране на Националния план за възстановяване и устойчивост и изготвяне и приемане на Държавния бюджет за 2023 г.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.