Обръщайки се към целия свят в традиционното Пасхално послание, папа Франциск отново припомни войната в Украйна, страните, измъчени от дълги конфликти и насилие и изпитани от социално напрежение и драматични хуманитарни кризи, и определи мира като „основна отговорност на всички“. Това пише сайта на Светия престол „Ватикана нюз“.
„Нека позволим на Христовия мир да влезе в нашия живот, нашите домове, нашите страни!“. Това е поканата на папа Франциск в Пасхалното послание към Града и Света „Urbi et Orbi“. От централната ложа на базиликата „Свети Петър“, папата бе заедно с кардинал Ренато Рафаеле Мартино и кардинал Майкъл Черни, изпратен два пъти през последните седмици в Украйна и съседните страни, приемащи украинските бежанци, за да покажат близостта на Църквата до народа, силно изпитан от руската военна агресия.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.