Проточилото се студено мартенско време ще продължи само още няколко дни: през следващата седмица ни очаква сериозно и трайно затопляне, пише Дир. бг.
До довечера облачността ще бъде променлива, намаляваща на места в западната половина на страната до слънчево време.
Дневните температури след обяд ще достигнат 3 до 8 градуса, малко по-ниски  в североизточните райони. В Източна България ще духа до умерен вятър от север, а в Дунавската равнина – от изток.
През нощта облачността ще бъде незначителна. Ще духа слаб до умерен вятър — в Източна България от североизток, а в западната част на Дунавската равнина — от югоизток. Минималните температури ще бъдат от около минус 5 до нула градуса в повечето места.
През съботния ден облачността ще бъде променлива. Ще остане ветровито, с до умерен североизточен вятър, а дневните температури ще достигнат 2-3 до 7 градуса.
Много ветровито, особено в Източна България, ще остане в неделя. Вятърът там ще бъде умерен и временно силен, от североизток. Слаб сняг е възможно да превали в района на Странджа, а слаб дъжд и мокър сняг — по Южното Черноморие. Минималните температури ще останат без съществена промяна, а дневните ще са в интервала от 3 до 8 градуса.
В понеделник облачността ще бъде променлива, значителна над източната половина на страната. Вятърът там ще отслабне, а на запад ще стихне. Минималните температури ще бъдат от минус 4 до около нула, а дневните ще се повишат и ще бъдат от 6 до 11 градуса.
Във вторник температурите ще се повишат още малко, а истинско пролетно затопляне с няколко градуса на ден започва от сряда.
Към четвъртък и петък, според сегашните сценарии на моделите и предварителни прогнози, ще имаме и стойности около и над 20 градуса на много места в низините.
Очаквайте повече подробности в следващите дни.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.