В рамките на учебните занятия по „Въведение във финансите“ в СА „Д. А. Ценов“, студентите от трите потока – задочници бяха приятно изненадани с приветствие от диамантената Мадлен Радуканова, златна медалистка от Олимпиадата в Токио с ансамбъла по художествена гимнастика, съобщи сайта на факултет Финанси при свищовската Алма матер.

Мадлен Радуканова се обърна към студентите в СА „Д. А. Ценов“ с думите:

„Като олимпийска шампионка от диамантния отбор на ансамбъла по художествена гимнастика приветствам всички студенти, които в тези трудни времена избират да инвестират в своето образование. Изборът да изучавате икономика и управление в Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов“ е рационален и емоционален. Рационален, защото това е висше училище с традиции и национален стандарт за качество на обучението. Емоционален, защото това е академичен център, свързан с най-светли личности и моменти от българската история – първи свободен град, първо читалище, градът на Алеко Константинов, на авторите на българските химни – Никола Живков и Цветан Радославов. Това е и родният град на дарителя и филантропа Димитър Ценов. Моето семейство е от град Видин и река Дунав е източник на моята сила и упование, че светът е глобален и в него има място за успех!
Заедно с момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика ние постигнахме този успех на олимпийските игри в Токио.
Сега вие сте в началото на вашето следване. Предстоят занятия, а след това и изпити. Искам да споделя моя опит от спорта – само след усърдни тренировки се постига успех, завоюват се отличия! Радвам се, че сред вас като студент на свищовската академия е и златната Ивет Горанова – с нея и Вие ставате част от златната нова генерация, която има своя път и мисия да гради и да успява в нашата родина България.
Благодаря за поканата да отправя това приветствие на професор Андрей Захариев, декан на факултет „Финанси“, който освен мой съгражданин е и пример за лекоатлет, с успешна реализация в академичното поприще. Надявам се академичният курс по „Финанси“ и предстоящият изпит при него да бъдат успешни и с високи оценки.
Защото мечтите трябва да се следват – Всеки моряк мечтае да стане капитан, а капитанът – Магелан!
Успех и до нови срещи!“
Мадлен Миленова Радуканова е състезателка по художествена гимнастика, златна олимпийска медалистка от Токио 2020. Започва да тренира художествена гимнастика на 5-годишна възраст в София. Първоначално се подготвя за индивидуални състезания. Включена е в ансамбъл с Елена Бинева, Симона Дянкова, Лаура Траатс и Теодора Александрова през 2016 г. Мадлен Радуканова е 2 пъти бронзова медалистка на световните първенства в Песаро и Баку през 2017 и 2019 г. Златна медалистка е на 5 обръча на световното първенство в София през 2018 г. Сребърна медалистка е с ансамбъла на световното първенство в София през 2018 г. През октомври 2021 г. Общинският съвет във Видин я удостоява със званието „Почетен гражданин“.
Дъщеря е на бившия български футболист и настоящ футболен треньор Милен Радуканов, който е възпитаник на видинското спортно училище.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.