Национален младежки конкурс на тема „Аз за моята община: Един проблем –едно Решение“, обяви Националното сдружение на общините в Република България. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

По повод 12 октомври – Ден на българската община и местното самоуправление, Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ обяви конкурс за младежи на възраст до 29 г. /включително/ за продуктивна идея, свързана с разрешаването на конкретен проблем в общината.

Ако сте ученик, студент или работите и сте на възраст до 29 години, ето как можете да участвате:

– Опишете един проблем във Вашата община или населено място, чието решаване засяга повече хора и имате добра идея за неговото решаване.
– Изложете своята идея за решаване на проблема /текст, видео, презентация или др./.
– Какви съмишленици бихте привлекли, с какви трудности предполагате, че можете да се сблъскате, какви средства ще са Ви нужни за успешен резултат.
– Не пропускайте: защо е важно решаването на избрания от Вас проблем.

Напишете своите имена, адрес и телефон за връзка. Изпратете своята концепция до 30 юли 2023 г. в електронен формат на e-mail: konkurs@namrb.org

Жури ще разгледа всички получени предложения и, ако бъдете допуснат до втория етап на конкурса, ще имате възможност да представите публично своя проблем и идеята за неговото решаване. Заедно с екип на НСОРБ ще имате възможност да разработите реалистичен план за действие.

В Деня на българската община ще бъдат връчени парични награди на най-добрите предложения за решаване на проблем от компетенциите на общината.
Най-добрите инициативи ще бъдат представени пред новоизбраните кметове и председатели на общински съвети на встъпителния форум за общински мандат 2023 – 2027, организиран от НСОРБ на 11.12.2023 г.

Повече подробности може да прочетете на: https://www.namrb.org/bg/aktualno/nsorb-obyavyava-natsionalen-mladezhki-konkurs-aaz-za-moyata-obshtina-edin-problem-edno-resheniev

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.