Делегация от община Биело Поле, съставена от председателя на Общинското събрание Немша Омерходжич, президента Петър Смолович и вицепрезидента Ернад Сулевич, положи днес цветя пред паметника „12 рози“ в памет на българските ученици, загинали в пътнотранспортно произшествие преди 18 г., съобщи сайта на община Биело Поле.
Председателят на Общината Петър Смолович припомни бурната 2004 г., когато български ученици загинаха, връщайки се от екскурзия, и каза, че днес жителите на Биело Поле си спомнят с голяма тъга този трагичен 4 април 2004 г. и че споделят болката със семействата на жертвите. „Дори след 18 години си спомняме с дълбоки емоции онази нощ и ден, когато много граждани на Биело Поле скочиха в пълноводния Лим и рискуваха живота си, за да спасят тези деца“, каза Смолович.
Той посочи, че тази голяма трагедия обедини и задълбочи братските и приятелски отношения с Република България и град Свищов. „Това злощастно събитие задълбочи още повече приятелството между Черна гора и България, Биело Поле и Свищов и оттогава ние посещаваме, предизвикваме и култивираме спомени за тази трагедия, с желанието подобен пътен инцидент никога повече да не се повтори“, каза президентът Смолович.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.