С нов облик вече е детската градина „Радост“ в Караманово. Обновлението се извърши изцяло със средства от бюджета на община Ценово, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. В продължение на няколко месеца залата за игри, спалното помещение и занималнята придобиха нов облик. За ремонтните дейности и закупуване на обзавеждането са изразходвани повече от 17 000 лева. Детската градина се превърна в истински дом на малчуганите. Закупени са нови шкафове, гардеробчета и легла, подменена е настилката с ламинат. Помещенията са пребоядисани като в помещенията вече доминират топлите тонове. В едно от любимите места за игра на децата се е превърнала „кухнята“, която е умалено копие на модерен кът за готвене. Тепърва предстои да се извърши ремонт на площадката за игра в детското заведение.
„Новата обстановка предразполага и малчуганите. Повечето от тях посещават с голямо удоволствия детската градина. Обхванати са почти всички деца от населеното място. С решение на Общинския съвет от миналата година детските градини в община Ценово са безплатни“, сподели директорката на ДГ „Радост“ Румяна Николаева. Родителите са повече от сигурни, че остават своите съкровища в ръцете на опитни педагози, които не само ще ги занимават през целия ден, но и ще ги приучат на хигиенни навици, ще им вдъхнат любов към песничките и книжките. Особено внимание се отделя на бъдещите първолаци.
За да споделят настроението и радостта на малчуганите от обновения детски дом, дойдоха Ваня Игнатова – зам.-кмет на община Ценово, и Тодорина Тодорова – старши специалист „Образование и култура“ в общинската администрация. Гостите зарадваха момичетата и момчетата с много играчки и дидактически пособия.

Снимки може да видите ТУК

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.