Корнелия Нинова ще се кандидатира отново за лидер на БСП, стана ясно от нейни думи пред БНР в предаването „12 + 3”. „Вероятно да. Така е честно. Ключовият въпрос е да има пряк избор. Оттам нататък всички кандидати да се явят и… – каквото решат членовете на БСП“, заяви тя на въпрос дали ще се състезава за председателския пост. Обясни още, че не й е непосилно да съвместява партийните и държавните ангажименти.
Лидерските драми в социалистическата партия трябва да приключат след 10 дни, когато ще се проведе конгрес. Нинова подаде оставка след изборното фиаско през ноември. Но се възползва от сложната политическа ситуация, вкарвайки БСП във властта. Тя самата стана вицепремиер и неимоверно укрепи позициите си. В крайна сметка днешното й изявление бе очаквано. А най-вероятният основен претендент срещу Нинова ще бъде Крум Зарков.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.