Областния управител на София Иван Кючуков, който е от квотата на „Има такъв народ“, върна решението на Столичния общински съвет за наименуване на озелененото пространство между бул. „Драган Цанков“, ул. „Незабравка“ и ул. „Никола Мирчев“ в район „Изгрев“ с името алея „Героите на Украйна“. Той не се съгласи и с наименуване на безименно озеленено пространство между бул. “Драган Цанков“, ул. „Латинка“, ул. „Константин Щъркелов“ и ул. „Фредерик Жолио Кюри“ с името площад „Борис Немцов“, пише Дир. бг.
Кючуков върна и решението за даване на разрешения за издигане знамето на Украйна на административната сграда на Столична община на ул. „Московска“ 33 до прекратяване на войната.
Иван Кючуков е издал заповедите във връзка с „осигуряване спазването на законност на територията на областта и упражняването на контрол за законосъобразност на актовете и действията на органите на местно самоуправление и местна администрация“, съобщиха от областната управа, предаде БТА.
В съобщението обаче не се посочва какви са нарушенията.
От БСП се обявиха против предложенията за именуване на пространства още по време на гласуванията в СОС. Предложенията бяха подкрепени от ГЕРБ-СДС и „Демократична България“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.