След серия неприятни резултати Академик (Свищов) се зарадва на победа в миналия 16-и кръг на Северозападната Трета лига. Успехът дойде във втория мач на новия треньор Росен Илков, пише Спортал.бг. Преди назначаването му на поста, той беше само директор на детско-юношеската школа на „студентите“. Сега съвместява и двете длъжности. Илков е работил в школите на столичните Левски, Септември, ФК Севлиево. Водил е мъжките отбори на Сливнишки герой (Сливница), Кюстендил, Драгоман. Част от треньорската му кариера е преминала в Саудитска Арабия в екип с Димитър Димитров-Херо. Илков е работил с половината футболисти на настоящия национален отбор на страната.
Ръководството на Академик налага като приоритетна задача в клуба изграждането на собствени футболисти. За да я реализира привлича Илков.„Разполагаме с добра база. Подрастващите ни имат голям потенциал. Грехота е при тези условия да не изграждаме футболисти. Точно за това работим. Отборът на юношите младша възраст е на стабилно ниво. Силно се представя и формацията на старшата – лидер в класирането. Доста от тези момчета вече са в мъжкия отбор. Работим, за да направим добър тим от тях. Той ще е трамплин за тези млади момчета, които вече изградени да се реализират в професионалния футбол. Всичко това се случва с безрезервната подкрепа на ръководство и най-вече на председателя на Управителния съвет г-н Христо Цветанов. Академик не преследва високо класиране и изкачване във Втора лига“, коментира пред Sportal.bg Росен Илков.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.