Ново попълнение от книги зарадва ревностните читатели в Караманово. По лавиците на читалищната библиотека са изложени най-новите бестселъри на български и чуждестранни автори, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. „Още в началото на годината успяхме да заделим финансови средства за закупуване на книги. Политиката на читалищното настоятелство е книжният фонд постоянно да се обогатява и обновява. Със сигурност ще успеем да закупим още книги на няколко транша до края на годината“, сподели читалищният секретар Петя Герасимова. Минути след като книгите бяха обработени и записани в регистрите се появиха и първите нетърпеливи читатели. Дори за някои от нашумелите заглавия вече се прави списък за поредността на заемането. Новото попълнение е от 28 книги. Стойността на новозакупената литература е в размер на 370 лева. В библиотеката на НЧ „Светлина“ най-напред помислиха за най-малките читатели. За малчуганите са осигурени книжки с приказки, повечето от които са богато илюстрирани. „Тежката артилерия“ се допълва от най-нашумелите заглавия в областта на фантастиката, фентъзи, криминалетата и любовните романи.
„Повечето от жителите на селото са наши редовни читатели. Стремим се да отговорим на изискванията и да задоволим потребностите им. Особено през зимния сезон четенето на книги се превръща в едно от любимите занимания на хората“, допълва Петя Герасимова. На разположение на читателите в Караманово за повече от 4500 заглавия. Само през миналата година книжният фонд се е обогатил с близо 260 заглавия. Почти половината от книгите са закупени със средства от читалището, а от дарители постъпиха 150 издания. В продължение на три поредни години читалището участва и печели проекти по програмата „ Българските библиотеки – съвременни центрове за четени и информираност“ към Министерството на културата. Само през миналата година активните читатели в населеното място са се увеличили с повече от 20 души.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.