Сребро и бронз спечелиха българските борци от третия ден на Европейското първенство в Будапеща, пише Дир.бг.
За съжаление натурализираният чеченец Ахмед Батаев загуби финалната си схватка в категория до 92 килограма свободен стил и остана със сребърното отличие.
Той загуби с 1:6 точки от турчина Фейзулах Актюрк. Макар да не успя да се пребори за златото, Батаев бе първия финалист в свободния стил за България от 2013-а, когато Владимир Дубов отново остана със сребърен медал.
Страната ни няма евроепейска титла в свободния стил вече 15 години. За последно Николай Гергов през 2007-а успя да триумфира с титла.
За съжаление днес Батаев не успя да покаже силната борба от вчерашния ден и просто нямаше шанс срещу доста по-класния си турски опонент.
По-рано днес медал завоюва и Георги Вангелов, който спечели бронз в категория до 61 килограма свободен стил. Той достигна до отличието без битка, след като неговият опонент Гамзатгаджи Хадилов не се яви заради травма.
Представителят на страната домакин Унгария бе получил травмата още вчера, като днес Вангелов просто се появи на тепиха, за да му бъде вдигната победоносно ръката от съдията, а брозновият медал да бъде официализиран.
За Вангелов това е втори бронз от Европейско първенство, като на сметката си той има бронз от Световно и пето място на Олимпиада в Токио миналото лято.
България завърши мъжката програма в свободния стил с три отличия, след като вчера бронз в категория до 70 килограма спечели Рамазан Рамазанов.
Сигурен медал при дамите ще ни донесе и Миглена Селишка, която утре ще се бори на финала в категория до 50 килограма при дамите.
Тя стигна до битката за златото след победи с 10:0 над Тюркан Насирова от Азербайджан и с 5:4 ад Анна Лукасияк от Полша. На финала тя ще се бори срещу туркинята Евин Демирхан.
В битка за бронза в най-тежката категория при жените ще бъде Мария Оряшкова. Тя загуби на четвъртфиналите о 0:10 от туркинята Ясемин Адар, но бе изтеглена на репешаж, където утре ще се бори срещу унгарката Бернадет Наги.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.