Победителите от три конкурса, организирани от Народно читалище „Христо Ботев“ в Ценово, получиха наградите си, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. „Досега дейността ни беше ограничена заради въведената епидемичната обстановка. Мероприятията ни се провеждаха предимно в електронна среда, което ни позволи да привлечем участници от различни региони на страната. По този начин и инициативите ни получават по-голяма популярност“, уточни секретарят на читалищното настоятелство Веска Димитрова. Връчването на наградите беше в навечерието на 43-та годишнина от създаването на община Ценово.
Творбите на поетесите Пенка Ангелова, Пенка Петрова и Мария Танкова бяха отличени в конкурса, посветен на 14 февруари. Наградите бяха връчени от председателя на журито Румяна Иванова. Марияна Цветанова, Ива Тодорова и Катерина Симеонова получиха отличията за участие във фотоконкурс. Надпреварата премина под мотото „Мама и аз – незабравими мигове“.
Най-активно участие беше регистрирано в конкурса за рисунки, посветен на Деня на водата. В надпреварата под наслов „Водата – извор на живот“ бяха представени 38 творби. Своя поглед по поставената тема представиха участници не само от населените места на общината, но и от Бургас, Павликени и София. Всички участници ще получат грамоти и награди за представените рисунки.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.