Синът и съпругът на кмета на Симеоновград Милена Рангелова са задържани по подозрение, че са купували гласове. В дома ѝ са открити голяма сума пари и списъци с имена, съобщи пред журналисти вътрешният министър Бойко Рашков, пише вестник „Сега”. „ГЕРБ активно заплаща участието си в изборите и желае на базата на престъпления да влезе отново във властта, което е позорно за една политическа партия“, заяви още той.
По негови думи в множество други населени места са образувани досъдебни производства за изборни нарушения, задържани са лица и предстоят разпити пред съдия. В Любимец са проверени два адреса и са установени обитатели, свързани с изборния процес. Открити са 75. хил. лв., половин килограм злато и ценни предмети, иззети са лични дебитни карти. „Купуват гласове, за да подпомагат ГЕРБ да се върне на власт“, смята вътрешният министър.
В село Малко градище, община Любимец, е проверен търговски обект, стопанисван от съпруг на кметицата, където са намерени списъци с имена и е образувано досъдебно производство. Задържани са и двамата. „И в Любимец и в Градище са работили в полза на ГЕРБ. В Хасково също имаме задържан и десетина разпитани. Като кажа това, може да се увеличи броят“, заяви Рашков.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.