Услугата е не само за жителите на града и околностите, но и за всички във Великотърновска област, на които им е трудно да отделят за това средства от скромния си бюджет. А разходите за транспорт, с който да отиде до определеното населено място, са за негова сметка, пише вестник „Борба“.
„Като видях как поскъпват дървата, реших да подпомогна възрастните хора, които са в неравностойно положение, и да им нарежа, нацепя и прибера дървата. Бих се радвал тази новина да стигне до колкото се може повече хора, за да могат те да се възползват. Това не е реклама, аз наистина искам да помогна“, казва Костадин. За каузата си той вече намерил съмишленици – няколко момчета на неговата възраст от Павликени, за да може да се свърши възможно най-много работа.
Той разбира, че от постъпката му навярно ще се възползват и хора с възможности, но смята, че може да ги отсее, защото хората в нужда си личат. Ще откликне на всяко обаждане, ще отиде и ще помогне, но следващия път, когато го потърсят за друга услуга, няма да откликне.
Работливият Костадин Димитров има собствена фирма за озеленяване и поддръжка на дворове и тревни площи – „4 сезона грижа за градината“. В бизнеса прохожда преди две години, когато се връща от Нидерландия, а любовта си към земята наследил от родителите си, които се занимават със зеленчукопроизводство.
Прекарал детството си в с. Дъскот, станало му болно, като видял запустелите сега, а някога чисти и подредени дворове. Оттам му и хрумнала идеята за бъдещия му бизнес. Освен това, докато бил в чужбина, понаучил доста за озеленяването. И така с помощта на приятелката му и подкрепата на цялото семейство той се решил на тази крачка и основал фирмата си.
Дори и в ковид кризата той казва, че добре се развива и няма от какво да се оплаче. Почиства буренясалите с десетилетия понякога дворове, а после по избор на клиента ги засажда с тревни смески и храсти от разсадници, с които работи. Понякога предлага вида на растенията, друг път се доверява на клиентите си, а после търси за тях най-добрата цена. Аранжира ги сам.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.