Младите огнеборци от Полски Тръмбеш се класираха на седмо място в турнира за преходната купа “Юлиян Манзаров” в Ловеч. В състезанието участваха деца от 12 училища от градовете Айтос, Провадия, Полски Тръмбеш, Видин, Козлодуй, Севлиево, Троян, Ловеч, Пловдив, Гулянци, Шумен и село Опан.
Двете състезателни дисциплини, в които младите огнеборци мериха сили, бяха „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м. щафетно бягане с препятствия“. В оспорваната надпревара учениците от СУ „Цанко Церковски“ в Полски Тръмбеш се класираха на седмо място в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ с резултат 934,26 точки, на шесто място в дисциплината „400 м. щафетно бягане с препятствия“ и с общ резултат от двете дисциплини 1025,40 точки.
Поредното издание на турнира за преходната купа “Юлиян Манзаров” се проведе в присъствието на областния управител на Ловеч Светослав Славчев, Венцислав Христов, заместник – кмет на общината, ст. комисар Александър Джартов, директор на Дирекция „Държавен контрол и превантивна дейност“ в ГДПБЗН, комисар Владимир Кацарски, директор на РДПБЗН Ловеч, Стоянка Цанова от РУО – МОН и Георги Манзаров, баща на Юлиян Манзаров и председател на фондация „Ангели от Лим“.
Нели СУКОВА

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.