С настъпването на първите пролетни дни ОП „Чистота – Свищов“ започна измиването на улиците в град, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Натрупаните през зимата прах, кал и нечистотии постепенно се отмиват от пътната настилка и се подготвя уличната мрежа за увеличения пролетен трафик.
Служителите на Общинското предприятие измиват улиците с водоноска всяка вечер, от 20.00 до 24.00 часа, като е съобразено, че в този часови диапазон най-малко ще се пречи на движението на моторните превозни средства. Вече е освежен целият квартал „Симеон Ванков“ и са измити участъците: от пл. „Хан Бъчва“ – през Центъра – до пл. „Велешана“; от входа на СУ „Димитър Благоев“ – до пиацата на пл. „Велешана“; от СУ „Димитър Благоев“ – до кръстовището на пл. „Хан Бъчва“; от бензиностанция „Марешки“ – до бензиностанцията на „Устрем“; ул. „33-ти Свищовски полк“.
При подходящи метеорологични условия тази вечер предстои измиването на участъка от „Томика-Метал“ до стадион „Академик“, а през следващите дни и ул. „3-ти Март“.