Повече от 50 деца си тръгнаха като приятели след последната среща на лятната занималня в Новград, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Инициативата на Народно читалище „Христо Ботев“ се провежда за трета поредна година и привлича все повече момичета и момчета. В развлекателните занятия през летните месеци се включват не само местни, но и малчугани от цяла България, завърнали се при баба и дядо през ваканцията. В групата има и участници от чужбина, завърнали се за почивка в родното място
Малките палавници бяха щедро наградени за активното им участие в занятията. През юли и август се проведоха двадесет и две срещи, като всяка си имаше тематично направление. Децата не само разкриваха творческите си заложби като рисуваха, моделираха и твориха. Вълнуващи се оказаха срещите с полицаи и пожарникари, които им демонстрираха не само техника и правила за безопасност и оцеляване, но нагледно им показаха възможности за преодоляване на препятствия и критични ситуации. Участниците с интерес разгледаха техниката, с която се обработва земята и се прибира реколтата, в земеделското стопанство на Георги Андреев. По-големите изпитаха удоволствието и се насладиха на красотите на река Дунав. Тийнейджърите се качиха в лодки и направиха воден поход. „Целта ни беше да разнообразим свободното време на децата. Заниманията бяха с различна тематика и всеки от участниците можеше да се изяви. Вслушвахме се и в предложенията на малчуганите за по-приятно провеждане на занимания сред природата“, сподели Десислава Симеонова, секретар на читалищното настоятелство и един от организаторите на занималнята.
В края на лятната занималня председателят на читалището Тодорина Тодорова връчи грамота на всеки участник. Сред гостите беше и кметът на селото Диана Копчева. И както повелява традицията за децата беше приготвена голяма торта. Всички се разделиха с надеждата през следващото лято да се видят отново за веселие и игри, а дотогава ще поддържат постоянна връзка с електронните си устройства.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.