Академик записа победа в срещата от 6-ти кръг на Северозападна Трета лига с Партизан (Червен бряг). Александър Стоянов изнесе голям мач днес и отбеляза и двата гола за трите точки за „студентите”, водени от Росен Илков.
Мачът започна вихрено за Академик, като в още първата минута Александър Стоянов не успя да отбележи след центриране от дясно, като ударът му с глава мина на сантиметри от вратата. Красива атака на „студентите“ не успя да се материализира и в 12-та минута, когато след бърза серия от комбинации се получи добра възможност за изстрел. Натискът на Академик продължи и Димитър Костадинов не успя да се запише сред голмайсторите в 34-та минута, след като лошо отбита от вратаря топка попадна в него, но изстрелът му бе слаб и неточен.
Логичното се случи чак в 60-та минута, когато намиращия се в отлична форма Александър Стоянов увенча добрата си игра и с „дежурен гол“. При едно центриране и разбъркване в наказателното поле на гостите, нашият нападател се оказа най-съобразителен, като протегна крак и съумя да отбележи.
Само осем минути по-късно се стигна и до второ попадение. Георги Йорданов проби мълниеносно по дясното крило, надбягвайки защитата на Партизан и „сервира“ топката на непокрития Алекс Стоянов около точката на дузпата. Последният я укроти спокойно, финтира защитник и я насочи във вратата, отбелязвайки второто си попадение в мача.
В 80-та минута на мача Георги Йорданов изчисти топката от нашата гол линия, предотвратявайки сигурен гол, а в ответната бърза контраатака, Димитър Костадинов остана очи в очи с вратаря на гостите, но не успя да го преодолее и ударът му бе париран.
В заключителните минути, по-добре физически стояха футболистите на Академик, които диктуваха събитията на терена. Пет минути преди края на срещата, вратарят на гостите излезе непремерено извън наказателното си поле и бе прехвърлен от една висока топка. Само навременната намеса на защитник на Партизан предотврати поредно попадение. След последвалия ъглов удар отборът на „Академик“ отново пропусна да отбележи, като този път стражът успя да парира удара на нашия нападател.
В даденото от съдията продължение, гостите получиха възможността да изпълнят пряк свободен удар. Топката бе майсторски насочена към сглобката на вратата, но записалият „чиста мрежа“ вратар, Виктор Владимиров, акробатично изби в корнер. Това бе и най-чистото положение за гостуващия тим.
При резултат 2:0 за „Академик“ дойде края на мача, в който „студентите“ ознаменуваха добрата си игра с още една победа, утвърждавайки се в началото на таблицата и като една от приятните изненади на шампионата.
Емил ВЕСКОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.