Хубавото време и пълни трибуни не бяха достатъчни и Академик записа лоша домакинска загуба от прекия си конкурент за оставане в групата, отбора на Етър II (В. Търново).
Напрежението от целта да се вземат задължителни три точки се оказа решаващо в този мач и наля олово в краката на свищовските футболисти, които не показаха комбинативна и бърза игра, за каквато бяха загатнали в мачовете, в които успяха да победят своите противници.
В неособено интересен сблъсък, с множество накъсвания на играта, двата отбора не предложиха нищо запомнящо се през първото полувреме и се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.
През второто полувреме, отборът на Академик се опита да наложи по-високо темпо и продължително владеене на топката, като пренесе играта в половината на противника.
Това обаче, отвори пространства за нападателите на болярите, които атакуваха предимно на контраатаки.
Самостоятелен рейд на футболист на Академик завърши с опасен удар, минал на няколко сантиметра над напречната греда на вратата на гостите. В отговор, футболистите на Етър II организираха бърза контра, при която техен нападател се оказа очи в очи с вратаря на студентите – Виктор Владимиров. Само добрия рефлекс и самообладание на нашия вратар лишиха Етър от гол в този момент. Това даде повече увереност на великотърновци, които продължиха да пресират играчите на Академик при опитите им да изнесат топката. И както на няколко пъти вече се бе случвало и в други срещи, индивидуална грешка и неразбирателство в отбраната на Академик, доведе до добре организирана атака за гостите, които успяха да открият резултата десетина минути преди края на срещата след добре насочен удар в долният десен ъгъл на вратата на Врадимиров.
Футболистите на Академик се опитаха да отговорят, създавайки натиск и опитвайки с дълги центрирани топки да намерят нападател зад линията на защитата на Етър II. Гостите се отбраняваха добре и освен няколко ъглови удара, свищовските футболисти не успяха да създадат опасни положения. Най-доброто такова за Академик дойде буквално в последните секунди на мача, когато нападател бе изведен централно срещу вратаря на гостите, но добре насоченият му удар бе майсторски париран от стража на болярите. Така последният съдийски сигнал дойде при 0:1 и нова загуба у дома за Академик.
В следващият кръг, играчите на Академик гостуват на прекия си конкурент за оставане в групата, Ювентус (Малчика), в директен сблъсък за изплуване от дъното. Интересно е да се отбележи, че в отбора на Ювентус се състезава игралият през есента в Академик и бивш капитан на отбора, Стефан Трайков.
Емил ВЕСКОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.