Днес пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Велико Търново, подопечна на министър Бойко Рашков – пръв борец срещу престъпността, пусна съобщение на ведомствения сайт на Дирекцията, че в града на Щастливеца е разбита КАФЕ МАШИНА и задигнати триста лева. Проверката на Актуално Свищов установи за минути къде е станал въпросния НАБЕЗ на вандалите на 21 век.
Буди обаче почуда защо подопечните на министър Рашков, в оставка, крият или незнаят, не дай си Боже – са разбити не една, а НЯКОЛКО машини за кафе автомати! По информация на „Новините от града на Щастливеца – такива, каквито са” дори са задържани извършителите на простъпката. А разбитите автомати са в района на бившата Товарна гара.
В същото време ведомството на Бойко Рашков бодро съобщи, че униформените са хванали 2,5 дрога в града…
Актуално Свищов пита: Как се „филтрира” информацията, която се подава към обществото, което издържа Министерството на вътрешните работи и неговите служители – униформени и цивилни?
Докъде стигна „ПРОВЕРКАТА” на униформен, който предизвика катастрофа с друг полицай в Свищов – случай от декември 2021?!
Защо така и не бе подадена официална информация от МВР, че МЪЖ нападна семейство с брадва на паркинга до БИЛЛА в Свищов?!