Кирил Петков от ПП, който е смятан за най-вероятния кандидат за премиер пред депутатите обяви, че предшествениците им досега не са успели да си свършат работата и като резултат близо 2 милиона българи са избрали да напуснат страната. „На всеки площад, където се срещнахме с нашинте избиратели, ни казваха: „Моля ви, върнете ни младите хора обратно!“ Тези думи обикновено бяха изричани през сълзи от възрастни хора, които 42 процента от тях живеят на линията на бедността. А над 40 процента от техните внуци, останали в България, не можаха да имат тройка по математика и български миналата година в четвърти клас“, каза той.
Петков изброи колко много не е свършено – в пътната инфраструктура, екологията, газовата диверсификация, цената на тока. „Къде са били народните представители, които е трябвало да решават тези проблеми? Отговорът се крие в няколко думи: алчност, егоизъм и нехайство, не на всички, но на много от тях. По разбитите ни пътища се разминават майбаси, ролс-ройси, ферарита, но не на конкурентоспособни бизнес лидери, а на хора, които са се закачили за властта. Хора, които харчат на спокойствие нашите данъци, все едно са им бащиния. Това са просто едни корумпирани лобисти, без никакъв истински бизнес. Дами и господа, това трябва да спре днес!“, обърна се той към народните представители.
А накрая призова: „Време е за нулева толерантност към корупцията! Време е за нулева търпимост към кражбите! Време е за истинско правосъдие в България, където никой да не се чувства безнаказан! Време е ние да защитаваме истинските интереси на нашите избиратели, без да ни е страх от т.нар политически инвеститори! Време е да превъзмогнем личното си его и да работим заедно! Време е да направим България, от която да се гордеем! Време е да бъдем активен член на ЕС, който да дава конструктивни позиции в съюза и реално да помага за неговото развитие! Време е България да бъде лидер в региона и пример за добросъседство! Време е България да има репутация на държава – партньор, на която може да се има доверие!“

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.