Едно от лицата на Продължаваме промяната – Кирил Петков, бе посрещнато със здравец в града на Щастливеца, видя Актуално Свищов.
С 15 минути закъсня пристигането на Петков и колегата му – Асен Василев, за сметка на това двамата останаха в града и отговаряха на десетки въпроси повече от час и половина.
Разбитите пътища са основната причина за закъснението, оправда се пред десетките дошли на срещата край сградата на ПЧНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”, обясни Петков. Той бе шокиран от думите на свищовлийка, която заяви, че Свищов от Град на 100-те първи неща се е превърнал в най-бързо обезлюдяващия град –  от десет години нямаме родилно, а преди дни закриха и Детско отделение, оплака се жената. Петков обеща, че с хората от Продължаваме промяната, ще работят България да стане привлекателно място за младите и те да остават тук, а не да търсят препитание в чужбина.
На въпрос какво е мнението му за АЕЦ „Белене”, заяви, че България трябва да има атомна централа и я има в Козлодуй. Мнението му е, че „дъвката АЕЦ „Белене” се вади периодично и проектът няма бъдеще”. Според него алтернативен източник на енергия е използването на термалните извори, които се намират на два километра дълбочина навсякъде в Северна България. Друг източник е изграждането на ВЕЦ по Дунав – всички държави по реката имат такава мощност само ние не, коментира Петков.
По-късно на страниците на Актуално Свищов очаквайте акценти от отговори на въпроси, които бяха поставени пред Кирил Петков.