Общ апел към българските граждани за масово ваксиниране отправиха здравният министър Стойчо Кацаров и всички съсловни организации в здравеопазването от залата на МЗ. Най-афористично той прозвуча от устата на председателя на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев – „За Бога, братя, ваксинирайте се!“, пише Дир.бг.
За да демонстрират единство в призива си, всички се хванаха за ръце и си направиха обща снимка пред медиите по идея на Кацаров.
„Това е най-тежката от преживените досега вълни. Здравната система се справя до този момент добре, но следващите две седмици ще бъдат критични“, заяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров. Той призна, че се гордее, че е лекар, като вижда какво правят колегите му в болниците.
„Това е национално бедствие, това не е само национална криза. Здравната система не може да се справи сама без участието ни като граждани, колкото и добре да е организирана“, посочи Кацаров. „Делта вариантът е много по-смъртоносен“, констатира с притеснение здравният министър. „Носете ги тия проклети маски! Ограничете контактите си в следващите няколко дни, в следващите няколко седмици. Проветрявайте, стойте на дистанция и най-важното нещо – ваксинирайте се! Ваксинирането ще ни избави трайно от това бедствие и ще ни позволи да възстановим нормалния си начин на живот. Всички други мерки са само временни. Няма повече време за отлагане. Да, ваксините са ефективни, вижда се. Над 3 милиарда души вече се ваксинираха, ваксините са безопасни“, призова емоционално министърът.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.