Ивет Горанова – олимпийски шампион и второкурсничка в Свищовската академия, завоюва златен медал от престижния международен турнир „Хърватия Опън” в Риека, в категория до 55 кг. при жените в дисциплината кумите. Тя изигра 5 срещи и безапелационно доказа своята класа,  съобщи Актуално Свищов, цитирайки Българската национална федерация по карате.
В първата среща Ивет стартира с успех с 4:0 над Ейми Полард (Шотландия), а след това се справи последователно със Сузана Лучич (Сърбия) с 8:0, с представителката на домакините Инес Гръденич с 4:2 и с друга хърватка Алесандра Хасани с 6:0 на полуфиналите. На финала свищовската студентка надделя с 8:0 над София Барани (Унгария).
С поредния си успех, златното момиче на българското карате отново зарадва своите колеги и преподаватели в Стопанска академия „Д. А. Ценов” и цялата академична общност в Свищов.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.