Иван Ганев, капитан на Академик пред Актуално Свищов.
– Господин Ганев, в момента сте най-опитния в състава на Академик, колко сезона имате зад гърба си и къде още сте играли?
От 2001 година съм в Академик (Свищов) и оттогава съм само в този клуб. Имаше две кратки прекъсвания в Атлетик и Ресен за по година и половина двете. През останалото време тук, 18 сезона вече.
– От кога сте капитан на отбора?
От много години, може би 2010 година.
– В Академик се работи за налагане на местни и млади футболисти. Споделяте ли тази политика на клуба?
– Споделям тази линия на ръководството. Но младите футболисти трябва да знаят, че трябва много да работят, изключително много да работят, да бъдат много всеотдайни. Без труд няма как да стане – трябва много работа.
– Каква оценка давате за свършеното през предсезонната подготовка?
– В чисто физически план много добра работа и в тактически план също. Най-доброто е, че в контролите отбелязахме доста голове. Допуснахме и доста грешки, които трябва да анализираме и коригираме, да се работи върху тях и по време на първенството да не ги допускаме, а ако ги допускаме – да е много рядко.
– Каква е разликата при новия треньор?
– За себе си съм много доволен, защото Росен Илков много работи, много нови неща вкарва, много нови изисквания поставя пред нас. Провеждаме много нови тренировки, които са интересни, което допринася за развитието на младите футболисти, стига да го слушат. Тренировките са изключително разнообразни – от 5 януари, когато почнахме не сме повторили тренировка. Всеки ден е различна.
– Предстои Ви гостуване на един от лидерите в събота. Феновете какво може да очакваме?
– Мога да уверя феновете на Академик, че абсолютно всички в отбора са мотивирани за един много тежък мач, който ще бъде повече битка, по-малко футбол. Футболът ще бъде по-малко, битката ще бъде по-вече. Абсолютно всички са готови да влязат много здраво в мача и се надяваме да спечелим.
– В заключение искате ли да допълните нещо?
– Надявам се във всеки един мач да се раздаваме, да побеждаваме и да радваме хората в Свищов. Те достатъчно много изстрадаха с толкова много загуби и неубедителна, слаба игра.
Александър ШАБОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.