Петиция настоява културния министър да подаде своята оставка след неадекватното видео, което публикува на страницата си във Фейсбук, пише вестник „Сега“.  
Пределът на допустимост по отношение присъствието на Атанас Атанасов  от гледна точка на неговите функционални задължения като министър на културата, както и по отношение на личното му поведение в обществените – културни и професионални среди е окончателно изчерпан, пише в искането, което до обяд в неделя е събрало близо 400 подписа.
В същото време министър Атанасов пусна ново кратко видео. „Първото видео, което споделих от директния си комуникационен канал, достигна до всички българи. Съжалявам, ако този стил на комуникация е предизвикал негативни емоции. Не съм искал да обидя никога. Но, ако това е цената, която трябва да платя за да бъде темата „Култура“ на дневен ред в нашето общество – готов съм да я платя“, каза Атанасов.
Актьорът и съветник в Столична община от „Демократична България“ Веселин Калановски поиска оставката на министъра на културата Атанас Атанасов в студиото на „Тази неделя“ по bTV, пише и Дир.бг по темата.
„Съпоставката Атанас Атанасов и министър на културата са две доста различни стойности и трудно могат да се съберат на едно място. Някои хора се опитаха да го оправдаят с младостта му, няма такава младост. На 32 г., това е чиста проба инфантилизъм. Много бих се радвал от „Продължаваме промяната“ да ме чуят и да ни зарадват с щастлив петък без този министър. Това е срам, това е позор за българската култура“, заяви той.
Преди дни в социалните мрежи министърът на културата пусна видеоселфи от кабинета си с благодарност към всички, които са се сетили да го поздравят за рождения му ден. Под звуците на класическа музика той снима кабинета, гледката от прозореца, както и себе си, докато благодари. Видеото бързо обиколи социалните мрежи и предизвика разнопосочни реакции.
Калановски заяви, че говори от свое лично име, като актьор и представляващ интересите на колегите си. „За съжаление, голяма част от политическия елит с назначението на Атанасов демонстрира отношението към културата на българската политическа класа. Видеото му от кабинета е само венецът от цялостното му поведение до момента. Няма Закон за театъра, за сценичните изкуства, трябва да бъдат изменен Закона за културното наследство. Какво прави три месеца този мъж?“, добави съветникът в Столична община.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.