Инфекциозно отделение предстои да бъде разкрито в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович”. Новината съобщи кметът Генчев по време на днешното заседание на местния парламент.
На традиционната точка „Въпроси и отговори на кмета” за първи път от доста време не бе поставен, нито един въпрос от страна на градските нотабили.
Лечебното заведение отстоя на ковид вълната и в момента се намира в стабилно финансово състояние, заяви кметът. Той бе категоричен, че в момента няма кадрови проблеми в лечебницата – напротив има привлечени нови седем медицински специалисти. Заплатите се изплащат редовно и са значително увеличени за последната година. Предстои и подписване на колективен трудов договор, който осигурява месечна заплата на медицинска сестра 1500 лева, а на лекар 2000 лева, коментира още Генчев.
Проектът за Инфекциозното отделение е разработен след указание на Министерството на здравеопазването по време на пандемията с К-19, уточни пред Актуално Свищов градоначалникът. Отделението ще се помещава на първия етаж, където бе хосписа, а преди доста време и Инфекциозно заведение.
Думите на кмета бяха по повод единственото изказване на днешното рекордно кратко заседание, което продължи по-малко от 45 минути. Съветник Ивелин Петров направи изказване по време на точката за приемане на бизнес програмите на общинските търговски дружества. Съветникът заяви, че болницата изпитва кадрови проблеми. Той прогнозира и дългосрочни проблеми в лечебницата. „Мечти и желания” – с тези думи съветникът коментира бизнес програмата на Дунавския индустриален парк. Според Ивелин Петров интереса от страна на инвеститорите е „мистерия”, защото липсва информация.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.