Христо Иванов бе преизбран за председател на “Движение Да, България” с огромно мнозинство на провеждащата се днес Втората национална конференция. Неговата кандидатура получи подкрепа от 692 гласуващи делегати, 14 гласуваха против, а 41 души се въздържаха, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на ДБ.
“Благодаря ви за това доверие, ще направя всичко по силите си да свърша работата”, каза след избора пред делегатите Христо Иванов.
“Сравнително младата ни политическа организация смята, че имам недовършена работа, която смятам, че трябва да довърша. Една от основните ми каузи и ще бъде създаването на нови лидери, така че на следващия етап от развитието на Да, България да гарантираме голям избор и много нови лица,” каза Иванов пред медиите и добави, че след 3 години трябва да има много по-голям избор между имена, посоки и визии.
“Да, България” имат роля да дават нови идеи и каузи в българската политика. По същия начин, по който превърнахме правосъдието в такава,” каза лидера на Да, България. “Голямата национална кауза е да не се върне статуквото,” категоричен е Христо Иванов.
Иванов посочи седем нови приоритета за развитието на страната като част от политиките на “Да, България”. Той определи като основен фокус развитието на образованието и науката, модела на иновационно развитие и управление на технологичната трансформация, културата и духовността, сигурността, политиките към децата, семейството и младежите, социалната политикаи децентрализацията.
“Децентрализацията и местното самоуправление са нещо, което ще работим да превърнем кауза. Промените трябва да намерят своя израз и в местната власт, ” каза още Иванов.
“Трябва да доразвием нашите теми за върховенство на правото, интеграцията в Еврозоната и в Шенген, интеграцията на Балкани в ЕС, политики за българите в чужбина, като аспект на всяка друга политика, дигиталната трансформация, опазването на природата и не на последно място темата за проросветения патриотизъм и осъзнаването, че сме български европейци.”
“Към нашите теми добавяме нови седем, които не просто да наречем свои приоритети, а да ги превърнем в много конкретни визии за това как искаме да се развива страната,” допълни Христо Иванов.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.