Снощи за известно време е бил хакнат сайтът на БНТ заради филма „Второто освобождение“. Писанието в червеното каре не е особено оригинално, но подписът ZR e любопитен, пише вестник „Сега“.
Във въпросния филм става дума за окупацията на България след 9 септември 1944 г. от Съветската армия. В него се припомня как разорената от Втората световна война България е принудена да изхранва 200 000 души от червената армия, разквартирувани в страната ни до подписването на Парижкия мирен договор от 1947 г. Паралелно с това до май 1944 г. България е издържала и своята армия изпратена да воюва срещу Германците в Югославия и Унгария и завършила участието във военните действия в Австрия.
Дори дадените жертви в заключителния етап на войната не са накарали трите велики сили – СССР, Великобритания и САЩ да признаят на България статут на съвоюваща страна. В същото време това е било направено за Италия, която под ръководството на Бенито Мусолини е воювала не само на Източния фронт срещу Съветския съюз, но и срещу британските части в Северна Африка и е участвала в окупацията на Албания, Гърция и Югославия.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.