Годишен хороскоп за 2024 година – Стрелец, Козирог, Водолей, Риби.

Стрелец 23 ноември – 22 декември
Няколко са важните акценти, на които трябва да обърнете внимание през 2024 година, за да подобрите живота си. На първо място да си научите уроците, което може да постигнете, ако анализирате случващото се, но не от своята гледна точка, а се опитате да погледнете на нещата отгоре, от позиция на цялото. Затваряйки се в собствените си мисли и проблеми, не бихте прозрели нещата в по-глобален аспект, и в частност за себе си. Ако може да се опише с една дума, това е търпение, търпение и отново търпение. Ако сте търпеливи и внимателно обмисляте действията си е сигурно, че ще се предпазите от грешки и провали. Контролирайте емоциите си, често заради тях оставате неразбрани, а в последствие и потиснати. Работете върху несъвършенствата си, като на първо място се отърсите от гордостта си, за да не съжалявате един ден за пропуснатите и разпилени възможности, които би могла да ви предложи 2024 година. Ако разбирате важността на препоръките ми, но ви липсват сили да се преборите с тях, поне покажете желание за промяна и Съдбата ще ви подаде ръка. Вярвам, че разумът и амбицията ви ще надделеят, и постигайки напредък в духовен план, неминуемо ще ускорите процесите на професионална и финансова стабилизация, чиято тенденция ще стане забележима още през първите месеци на годината. С присъщото си хладнокръвие планирайте целите си, които включват разширяване на бизнес – контакти и партньорства, заради които не бива да пренебрегвате утвърдените вече такива, а още по-малко близките си.

Няма съмнение, че през 2024 година ви предстои огромно развитие, стига да намерите сили и се справите веднъж завинаги с проблемите си от миналото. Направите ли го, ще отворите място за много и добра енергия, благодарение на която целеустремено ще подреждате приоритетите си за бъдещето ви. Изберете сред тях онези, които считате за най-бързо и лесно осъществими, които са най-близо до сърцето ви и не изискват големи финансови ресурси, но могат да ви донесат такива.

Друг важен акцент за вас през 2024 година е разнообразието – във всичките му форми, ангажименти, емоции, чувства, и преживявания. Любознателният ви глад ще бъде задоволен, ще се отличавате с бърза мисъл и находчивост във всяко действие, интелектуалният ви потенциал е безспорен, с което респектирате и по свой начин успявате да се налагате. Годината ви ще е наситена с върхове и спадове, с вдъхновение, радости и пропуснати мигове, които ще будят у вас съжаление. Възможностите ще ви амбицират и едновременно с това ще изпитвате носталгия по миналото. Обърнете повече внимание на перспективата да разширите познанията си, и не само за света, но и за собствената си същност. Желанието ви да пътувате също ще бъде задоволено, от вас зависи да го направите резултатно и носещо ви жадуваните емоции. Но бъдете внимателни, ако не сте предпазливи новите ви контакти и романтични познанства могат да объркат семейството и живота ви. Това може да се прояви още през януари, когато такива и други емоции ще оказват съществено влияние върху вашия социален, професионален и личен живот. Ще са ви нужни повече усилия, за да съхраните градените с години отношения, за това не пренебрегвайте проблемите, които могат да породят конфликти и не се впускайте в нови начинания. Не бъдете излишно обстоятелствени, с делови подход ще постигате повече. През февруари ще имате успех в новите начинания, ако добре сте разчели ресурсите си и пестеливо ги изразходвате. Март е подходящ да съживите позабравените си контакти и връзки и да отстраните пропуските си, като през втората половина до началото на април не предприемате никакви делови, бизнес и финансови начинания. Не отхвърляйте ничия протегната ви ръка, поради криворазбрана гордост или нежелание да делите с друг успехите си. Започнете, че за да ги имате през 2024 година, ще ви се налага по-често да работите в екип. Новите запознанства през април ще събуждат у вас творчески и романтични импулси, ще повишават активността ви и работата ви ще спори. Полезно е да намирате баланса във всичко, за да не се стига до претоварване и изтощаване на силите ви, защото през май то може да доведе и до по-нежелани последствия. Ако търсите признание, ще го получите, но въпроса е на каква цена. Летните месеци ще бъдат успешни за вас, стига да не сте припряни в работата и в отношенията с близките си, като отново вземете под внимание периода 15 юли – 7 август.

В личен план са възможни недоразумения и обрати в отношенията ви с околните, които ще се задълбочат през октомври, ако не съумеете навреме да спрете с упреците си, които най-често са неоснователни, а също и заради възможни изневери от ваша страна. През ноември отново не предприемайте нищо в делови и бизнес начинанията си, не подписвайте важни документи и не договаряйте условия, а ги отложете за декември, когато енергетиката ще благоприятства реализацията им. През годината много от вас ще бъдат привлечени от властта и съзнателно ще се стремят към издигане в йерархията й, но най-впечатляващи изяви и проявления в тази сфера ще имате през ноември. Това ще ви осигури по-високо обществено – политическо положение и разбира се, ще повиши финансите ви. С напредване на времето вярата в собствените ви сили и възможности ще расте, и все по-рядко ще имате нужда от подкрепа, или поне при онези от вас, които заемат високи постове. Не позволявайте това да ви отдалечи от хората, и най-малко от онези, които безкористно са ви помагали през годината, за да не изпаднете в самоизолация, въпреки бонусите, от които се ползвате. Или казано с други думи, научете се да контролирате творчески живота си, сърцато и живейте без да изпадате в крайности на духа, за да посрещнете щастливи новата 2025г.

В работен план заетостта ви ще е през цялата 2024 година, като на моменти ще изпитвате напрежение от прекалената ви обвързаност с професионални проекти, ангажименти и контакти. Добре обмисляйте делата си и не рискувайте в нищо, за да живеете по-спокойно. Още през първите месеци на годината се погрижете за стабилизиране на финансите си, като се съсредоточите върху текущите си задачи и не предприемате нови начинания, особено през януари. Интересни оферти и партньорства през периода февруари – април ще ви погълнат със срокове и работа, на моменти ще бъдете и свръх натоварени, но ще се справите. Постигнатото ще ви позволи да мислите и за нови инвестиции, но през периодите, когато Меркурий е ретрограден, не предприемайте нищо, свързано с финанси, за да не се провалите. След май ви очакват промени, и ще бъде добре да запазите трезвия си поглед върху бизнеса и икономиката, не само у нас, но и в световен мащаб, за да сте адекватни на новите развития. За реализация на идеите си търсете подходящите хора, с необходимия интелектуален, творчески, финансов и физически ресурс. Постарайте се всичко, започнато през есента да го приключите до ноември, като контролирате темпото, емоциите и финансите си, особено през втората половина на месеца. Но, ако не сте успели, го направете през декември, за да посрещнете новата 2025г. спокойни и със самочувствието на хора, които знаят какво искат и могат да го постигнат.

По отношение на парите ви бъдете предпазливи и не се поддавайте на користни внушения и импулсивни капиталовложения, за да не загубите. Ако следвате чужд пример, то по-добре се откажете и го приемете като непригоден за вас. Добър период за печелене и повишаване на доходите ви е след първата седмица на август до средата на ноември. За борсовите играчи подходящите месеци са септември и октомври, но в никакъв случай не рискувайте.

Нещото, което може да ви провали не само в бизнеса, а въобще в живота, това е неспособността ви да признавате собствените си грешки.

Здравословни проблеми са възможни през януари, май и октомври, когато напрежението ви ще е в повече, а и заради нездравословния ви начин на хранене. Това изисква да следвате установените норми и не прекалявате с натоварването. Почивайте си по-често и не бъдете припрени на работа; не си давате сметка за пагубното въздействие върху психиката ви тази ваша суета да свършите всичко и по възможност на мига. Ако очаквате признание за усилията си, напразно. Всичко ще бъде единствено и само за ваша сметка, за това си наложете умерено темпо и положително мислене, за да живеете спокойно и дълго. По отношение на хранителния ви режим нещата не са по-различни, избягвайте тлъсто месо, алкохол и тестени изделия, или поне се стремете към разделно хранене, като включите в менюто си повече зеленчуци.

Обърнете внимание на физиката си, движете се повече, като правите дълги разходки и излети сред природата. Спортувайте и по-често ходете на кино, театър, на концерти и изложби, четете и се самообразовайте. Това е начин да се справите по-лесно с депресията и стреса, които в последно време се превърнаха в постоянни спътници на модерния човек.

В личен и семеен план ще бъдете доволни от живота си, разбира се, ако отделяте повече време на семейството и близките си, но заради натовареността ви често ще бъдете затруднени, въпреки желанието ви. Проблеми в брака са възможни през януари, не показвайте ревността си и осигурете повече лична свобода на партньора си. Възможни са и раздели. През следващите месеци до април ще имате по-спокойни взаимоотношения и ще се радвате на подкрепата на близките си. Необвързаните ще срещнат подходящия човек, с когото имат шанс да изградят стабилна връзка и семейство. Есента крие рискове и изкушения, и ако им се поддадете, може да се окажете въвлечени в романтични романи и брачни изневери, но без щастлив за вас край. Бъдете предпазливи, особено, ако държите на партньора и семейството си. Грижите за родителите ще продължат и през тази година, друго не би и могло да се очаква, предвид доброто ви и състрадателно сърце, и силно изразен синовен дълг. В отношенията ви с децата не се очакват сериозни проблеми, вие най-добре знаете как да ги приласкаете и насърчите, така, че да покажат повече от себе си и да оправдаят оптимистичните ви очаквания. И така ще бъде през цялата 2024 година което ще ви помогне да я изживеете пълноценно, в преобладаващо добро здраве и настроение.

Козирог 23 декември – 20 януари
2024 година ще бъде изпълнена с работа, носеща ви материални придобивки и спортни успехи. Както и до сега в семейството водещата роля ще бъде ваша, което значи, че и отговорността за едно или друго ще носите вие. През годината няма да ви липсват добри идеи, за които обаче ще са ви нужни време, средства и енергия, каквото не винаги ще имате, за да ги реализирате.

Стремежът ви да властвате и да потискате чуждото мнение няма да ви донесе онова, което очаквате, но със сигурност ще дистанцира много хора от вас. Ще ви натоварва психически и няма да ви направи щастливи. Трудно забравяте обидата и предателствата, и винаги отвръщате на удара, което ви прави нежелани партньори. Елегантно може да промените нещата в своя полза, ако контролирате по-добре емоциите, мислите и смирите най-вече егото си. Научите ли се да прощавате, ще превърнете недостатъците си в свое предимство и злобата и агресията ще си отидат завинаги от вас. Извисете се над дребнавото и следвайте духовния си път, без значение дали той е материално осигурен или не. Повярвайте това е важно сега и за в бъдеще, и колкото по-бързо го осъзнаете, толкова повече надежда има за душата ви. През годината сте подвластни на емоциите си и това често ще работи срещу вас, ако не сте в състояние да ги контролирате. Начинанията няма да са силната ви страна през 2024 година, но такива са възможни през януари, март, май, юли, октомври и декември. Дори и работейки, сте длъжни да преценявате всичко в детайли и да не действате на инат, за да не се провалите. Винаги се съобразявайте с нормите и условията било на работа, било във взаимоотношенията и във всякакъв друг план. Не сте сами и това още веднъж иде да ви напомни, че сте зависими и не незаменими. По-често изразявайте уважение и съпричастност към проблемите и живота на другите, това ще ви дава сили и помага в професионалната работа и духовното ви развитие. Проявявайте упорството си за реализацията на добри и хуманни цели, а не водени само от личните си интереси. През април и септември ще са ви нужни повече хъс и енергия, за да се правите с работата и проблемите си, но най-вече сами, а не като ги прехвърляте на околните. През февруари, юни и октомври, не започвайте нови проекти и бъдете прецизни в общуванията си, за да не множите враговете си. Нови контакти и лесно осъществими общи проекти ви очакват през март и декември, а през май пътуванията и промените ще ви изпълват с доволство.

През 2024 година ще развивате дейности, свързани с политиката, финансовата сфера или ще започнете нова кариера. Печалбите ще следват реализираните ви идеи и ще ви правят доволни, но най-вече заради възможността да разгърнете творческите си умения и таланти. Всичко това ще е съпътствано с напрежение и изхабяване на нервите, а от там и на здравето ви. Грижете се по-добре за себе си, често си давайте отдих и търсете местата и хората, които ви зареждат с хубави мисли и настроение.

В началото на 2024 година ще отбележите напредък в професионалната си кариера и бизнес. Организаторският ви талант и умение да взимате бързи и правилни решения ще ви помагат да се справяте във всякакви ситуации и да преодолявате препятствия, поставени от конкурентите ви. Безработните имат шанс до март да намерят подходящата им заетост. Ще успеете да осъществите целите си от април до ноември, за това не се отказвайте и не губете интерес, каквито и изненади да срещнете по пътя си. Използвайки практичността си, ще превърнете неудачите в свое предимство и ще успеете, за всеобща почуда на всички, които ви познават. През този период може да поставите начало на нов бизнес, може да сключите изгодни договори и да потърсите нова ниша за изява на уменията си.

Чувствителността ви през годината ще ви създава неудобства, но и ще ви носи предимства. От вас зависи да я използвате в своя подкрепа и да работите за духовното си развитие. В професионален план ще имате ярки изяви в дейности, като архитектура, търговия, в бизнес с храни, стоки за дома, семейството и децата. Обогатявайте знанията си, благодарение и на тях ще се издигнете в служебната йерархия, други ще разширяват дейността си, но не в качеството на изпълнители, а като партньори, консултанти и благодарение на задграничните си контакти. Януари, март, юли, октомври и декември са подходящи за делови срещи, разговори, постигане на споразумения и сключване на сделки.

Яснотата на целите и умението да анализирате ситуациите ви помага да успявате, а прекалената предпазливост може да ви провали.

Както вече стана на въпрос, емоциите ще определят не само психическото ви, но и физическо здраве. Нито за миг не бъдете безотговорни към себе си, по-често си почивайте и не се преуморявайте, за да приемате нормално критиката, която може да се окаже и по-големият ви враг през годината. Пролетта и есента си осигурете повече време за отдих, дистанцирайте се от дразнителите и не задълбочавайте кризата в отношенията, за да не пострадате физически. Уязвими са костите и ставите, болките при тях могат да са провокирани не само от времето и преумората, но и от нерви. За това е важно да живеете спокойно и подредено, за да не си нанасяте физически и психически травми. За последните сте още по-уязвими и когато Луната минава през вашия знак.

През лятото ще се чувствате здрави и жизнени, макар, че са възможни вирусни и други краткотрайни проблеми.

От края на септември и през октомври здравословните неразположения ще зачестят, което ще наложи да потърсите консултация със специалист.

Ще се преборите с нервите, ако по-често се събирате с приятели, правите разходки сред природата и започнете да се занимавате с хоби, спортни занимания, пътувания и повече движение. Във всички случаи се възползвайте от възможността да разпуснете от напрежението и стреса. Може да започнете с йога или медитация, но търсете и други източни техники за себепознание и самоусъвършенстване.

От средата на февруари до края на юни и от втората половина на октомври до края на годината в семейството ви ще цари приятелска атмосфера и брака няма да ви създава проблеми. Поддържайки добри взаимоотношения с обкръжението си, вие се развивате духовно. В същото време е възможно да изпитвате известно негодувание срещу брачните задължения, а през периода март – юни могат да се пропукат отношенията ви с партньора, породени от съмнения за изневяра или по други причини. Ако имате желание ще намерите и подходящите начини, с които да изгладите отношенията помежду си. Във всички случаи се нуждаете от семейството си, то е вашата опора и сигурност, независимо, че на моменти мислите различно. Не семейните да не бъркат сексуалното привличане с любовта, особено през януари, март, октомври и декември, когато ще имат възможност да срещнат своята половинка. Не лишавайте децата и близките си от внимание и почивка. Организирайте отпуската си и ги заведете на почивка през юни, когато работните ви планове ще го позволяват. Грижите за възрастните родители са измежду основните ви през годината, не го пренебрегвайте, за да не утежните кармата си.

През годината ще имате много и щастливи дни, изпълнени с любов и късмет. Живейте освободено и мислете с добро за всички.

Водолей 21 януари – 19 февруари
Професионалните ви и творчески идеи през 2024 година ще са водещи и ще ви изведат до желаните позиции и реални постижения. Ще бъдете в отлична кондиция с възможност да реализирате много неща. До себе си ще имате хора, които ще ви помагат и насърчават стремежът ви за изява. Вие също ще търсите присъствието им и ще създавате нови контакти, осъзнавайки положителните страни на всяко приятелство и връзка.

През годината контролирайте желанието си да сте харесвани и да сте в центъра на внимание на всяка цена. Не само, че това не е нужно, но и изхабява. Проявените ви качества и достойнство ще бъдат оценени, без да е нужно да изпадате в самохвалство и само величаене.

Годината ще ви предложи много възможности за професионална и лична реализация, благодарение на които повечето от самоограниченията ви ще отпаднат. Съзнателно ще работите и ще се преборите с конкуренцията, запазвайки първите позиции за себе си. Противниците ви ще отстъпят пред силното ви излъчване, а близостта на приятелите и успехите ви основателно ще повишат само оценката ви.

Годината ще бъде успешна за бизнеса ви, очакват ви финансови сделки и успешно сътрудничество с подходящите хора. Много неща ще ви създават усещане за доволство, но се пазете да не се възгордеете и това да отслаби вниманието и бдителността ви. Не пренебрегвайте дребните радости в живота, защото те са най-истинските и само те могат да ви направят щастливи. Благодарете на Съдбата си и се старайте да изживеете пълноценно всеки миг на човешка топлина, радост и любов.

Заради вложени усилия, упорство и желание, през 2024 година ще калкулирате успехи в професионалната си кариера, бизнеса, във взаимоотношенията и в брака си. Получавате възможност да довършите всичко започнато в миналото и да го изведете до добър край. Сред важните ви начинания през 2024 година са решенията, свързани с дома и семейството, касаещи жилищни въпроси и брачни взаимоотношения.

До март ще решавате правни въпроси, ще се включите в изпълнение на обществени и социални решения и ще поемате отговорности, които ще променят представите ви за много неща. Периодът е силен и за доходите ви, очаква ви повишение на възнаграждението, други ще сменят работното място, ще се издигнат в йерархията и ще се радват на добра оценка и признание за труда си. Стремежите ви към известност и слава ще ви носят доволство и ново положение в обществото, от което ще последват и други придобивки за вас. Казаното няма да дойде даром, очаква ви много работа, професионална, социална и обществена, но нито ще се изплашите, нито ще се откажете. Ще се чувствате в свои води и с желание ще давате всичко от себе си, за да постигате целите си. Юни е измежду най-благоприятният ви месец, през който може да сключите и брак.

За да сте в равновесие с енергиите и да се чувствате балансирани и пълноценни, давайте не по-малко от това, което получавате. Във всеки момент контролирайте гордостта си, бъдете естествени и добри. Сега поставяте основите на дългосрочни проекти и периоди, и от доброто ви поведение и успехи ще зависи бъдещето ви.

В отношенията си не се стремете към демонстрация на превъзходство и не подценявайте мнението на околните, за да не се провалите, прехласвайки се пред собствената си значимост, но пропускайки важното. Последното е възможно през февруари, юни и октомври.

Февруари, април, май, септември и ноември са подходящи за запознанства и създаване на семейство. Не пречете на никого да се развива и не злорадствайте на успехите им, за да има с кого да споделяте своите. Бъдете щедри и не съжалявайте за нищо, с което се разделяте. Професионалните ви успехи ще са силно изразени през януари, април, май, юли, септември и декември. През март, август и декември не приспивайте бдителността си и се грижете по.добре за себе си.

Работните ви дела през 2024 година ще се развиват според очакванията ви, оставайки активни и целеустремени през целия период. Умението ви да работите добре с клиенти, да убеждавате и насърчавате ще прави и успехите ви в бизнеса, търговията и посредничеството най-забележими. Преумората ще ви застига често, но не за сметка на творческите ви проекти и обективни анализи на проблемите. С работата си ще откривате нови възможности за професионален и личен просперитет, ще ви увлича и ще търсите още и още себе изява.

Ще ви привличат динамиката и промените, като двигател на интелектуална и финансова осигуреност. Работата ви е екип ще ви носи очакваните резултати, иначе не би било по силите ви да свършите всичко, което организирате и планирате, пред вид на това, че ще движите много задачи едновременно. За всичко това ще са ви нужни голяма концентрация, търпение и упорство, и ако не се грижите добре за себе си, може да нарушите ритъма си на работа и живот.

По никакъв начин не пренебрегвайте интелектуалното си и духовно развитие за сметка на лична и материална изгода. Не се надценявайте и не се стремете на всяка ценя да покажете превъзходството си пред онези, от които няма какво да получите, за да не се окажете в подобно положение и вие.

Трудности са възможни през март, август и декември. Силен период за вас е януари, март, април, май и юли-септември.

Възползвайте се от добрите си качества и насочете интереса си към занимания, които биха ви издигнали бързо в кариерата. Често ще ви се налага бързо да преценявате и да взимате решения, да подписвате договори и да приемате предизвикателства. Съдбата ви е дарила с много, за това бъдете смели и действайте.

2024 година ще бъде успешна и ефективна за вас, стига да не смесвате работата с чувствата и емоциите. Използвайте способността си да прогнозирате и предвиждате – това ще ви помага всеки път, когато се допитвате до интуицията и разума си. Винаги се стремете да бъдете обективни и не губете общ поглед над нещата, за да не последват провали.

В здравословен план динамиката на 2024 година често ще създава предпоставки за отсъствие на спокойствие и здрав сън. Възможни са проблеми с костите, ставите, вените, коленете и сухожилията. Очите ви са уязвими при преумора, както краката и ръцете. Последното налага да водите подреден и балансиран живот, без крайности и нездрави емоции. Избягвайте стреса, вярвайте в себе си и в бъдещето, и развивайте чувството си за хумор. Ще намерите начини да превъзмогнете умората и болките, ако имате воля и желание.

През зимните месеци, освен простуди са възможни и проблеми с кръвното налягане. Движете се повече, не пренебрегвайте профилактиката и съветите на специалистите. Избягвайте крайности, психическо и физическо претоварване. Обърнете внимание на сърцето и гръбнака си. Спазвайте здравословна диета и не се излагайте на слънце, съществува голям риск от алергии. Балансирайте удоволствията с физически упражнения и спорт, с разходки, плуване, танци. Не се лишавайте от компанията на онези, които ви създават усещане за сигурност и ви правят щастливи.

Личният ви живот през годината ще бъде такъв, какъвто сами си го създадете. В отношенията ви с партньор не сте застрашени от дълбоки противоречия и раздели, ако разбира се, не считате, че е време да го смените с друг. Необвързаните ще срещнат подходящия за тях човек, разбира се, ако го търсят, през януари, февруари, април, март, септември и ноември. Дори и да сте влюбени, март и декември не са подходящи за сериозно обвързване, а през лятото може да се влюбите, но след време да се разделите. В семейството не сте застрашени от непреодолими проблеми, стига да зачитате мнението на близките си и не ги поставяте в своя зависимост.

2024 година ще ви донесе много и щастливи моменти, оценете ги и ги изживейте пълноценно, за да останете доволни и добри.

Риби 20 февруари – 20 март
Промени, пътешествия, интересни срещи, професионални и житейски успехи – такава ще бъде за вас 2024 година. Сред носещите ви пари занимания са работа с недвижими имоти, разбирайте нови придобивки от строителство и производствена дейност. Всичко това ще стабилизира финансовото ви състояние, а много от вас ще повишат стандарта си на живот.

Годината ще ви предложи по-голяма свобода на действие и от избора ви ще зависи до колко добре ще подреждате приоритетите си и ще постигате целите си.

Съдбата ви помага да разгърнете потенциала си в много посоки, да започнете мащабни проекти и осъществите идеи и мечти. Както и до сега, ще продължите да мислите и работите целеустремено, да съзиждате и постигате победи, които безспорно ще ви носят удовлетворение. И като силни играчи е напълно възможно да срещате и силен отпор, за това внимавайте пред кого какво говорите, за да не последват провали и разочарования. Амбициозни сте и често се захващате с много неща едновременно, в чуждите очи сте силни и решително. Но това може да дистанцира от вас онези, които лишавате от внимание или пренебрегвате, заради по-важните си дела. Не бъдете излишно импулсивни и по-често си давайте почивка, дори от себе си. Използвайте интуицията си и не минавайте границите на възприемчивото за околните, за да не оставате неразбрани и после да страдате.

Началото на юни е време през което може да покажете на какво сте способни, без да щадите себе си и онези, които изразяват съмнения във възможностите ви.

За не семейните годината ще е благодатна и ще ги срещне с подходящия партньор, други ще положат начало на съвместно съжителство. Ако сте обвързани с брак ви очаква нов член във фамилията.

Началото на година ще ви донесе неща, за които само сте си мечтали. Приемете ги като отплата за проявеното ви внимание, труд, грижи и безсънни нощи. В същото време не прибързвайте в делата си, особено през февруари, юни и октомври. Работете за постигане на вътрешно равновесие и душевен покой, не се и опитвайте да променяте никого. Доверявайте се повече на себе си и не търсете причини за разединения, напротив. Добронамерено работете и приобщавайте към себе си онези, които се нуждаят от добра дума, ласка и закрила. Оценете това което имате и го съхранете за бъдещето. Общувайте открито и насърчавайте към разкриване на повече добри страни от характера на събеседниците си.

През март, август и декември бъдете по-внимателни във всичко, за да избегнете неприятности и изненади. Април е подходящ за пътувания, особено в чужбина.

През 2024 година контролирайте емоциите и не решавайте спонтанно проблемите си, нито се впускайте в нови начинания, ако сте подвластни на вълнения.

Често си давайте сметка за извървения път, това ще ви помага да сте в крак с времето и да отчитате пропуските си, ако има такива. Но е сигурно, че ще има и какво да ви радва. По-мъдри и уравновесени, ще напредвате в развитието си, не само интелектуално, но и духовно, работейки ефективно върху всичко, което за вас е важно. Познанството ви с известни хора ще ви носи придобивки, които не е задължително да са от материален характер.

Свършената работа и силното ви присъствие ще подсилват усещането ви за независимост, което ще повишава само оценката и самочувствието ви.

Първата половина на годината е период на усилена работа, но осъзната и с положителни резултати за вас. Постигнатото ще получи добра оценка, а вие ще останете доволни. Умората често ще създава предпоставки за раздразнение и дори конфликти, което не бива да допускате сред колегите и обкръжението си.

Юни е важен за професионалното ви развитие и бъдеще. Делата ви ще зависят най-вече от вас самите, за това обмисляйте действията си и по никакъв повод не се поддавайте на емоциите и чувствата си. Подготвяйте се внимателно и работете сърцата върху изпълнението на целите си.

Бъдете гъвкави и работете не само в една посока, използвайте потенциала си и заложете на дългосрочни проекти, които ще ви носят добри дивиденти. Бъдете адаптивни и съумейте навреме да се пренастроите към промените, които изискват друга организация и подготовка. Ще ви привличат занимания, които ви носят сигурност и растеж в кариерата, каквито могат да са в търговската сфера, архитектурата, предприемачеството, банковото дело, недвижимите имоти, писаното слово, творческите професии и редица други, които са ви по сърце.

При решаване на делови проблеми ще изпъквате с обмислени решения, уравновесени, взискателни и лоялни. За изпълнение на задачите си ще работите задълбочено и отговорно, понасяйки изпитания и излизайки победители в съревнование с колегите.

Ще предпочитате да работите и сръчно ще отхвърляте задачите си, наместо да се суетите и да празнословите. Не е препоръчително да сменяте работното място, ако не сте осигурили друго, за да не останете за дълго време без работа.

През януари, април, май, юли, септември и декември ще имате успехи в професионалната кариера. Юли ви носи материална стабилност и финансова независимост. Сделките с недвижими имоти през третото тримесечие ще са успешни, възможно е да получите и наследство. Не давайте пари на заем, защото няма да ги получите обратно.

Слушайте интуицията си, освен, че ви сочи пътя към успеха, ви и помага да се предпазвате от нещата, които могат да ви провалят. Бъдете реалисти и добре разграничавайте мечтите от реалността, за да не попаднете в собствената си клопка.

В здравословен план 2024 година няма да ви поднесе неприятни изненади. Ще се чувствате енергични и с хъс ще посрещате предизвикателствата, което често ще води до физическа и психическа преумора. От там и проблемите ви се очаква да са на нервна почва и стрес. Сами си налагайте ограничения и не стигайте до крайности в нищо. Главоболието и пристъпите на световъртеж, каквито могат да се появят, ще са поради сдържат гняв и поемане на чужди отговорности. Не очаквайте друг да се погрижи за отдиха ви, вземете нещата в свои ръце и правете това, което ви кара да се чувствате щастливи. Занимавайте се със спорт, фитнес, танци, йога, медитирайте, разхождайте се.

Краката ви са сред най-уязвите места в организма ви, особено през зимните месеци, носете удобни обувки и не стойте дълго време изправени.

През пролетта ще се засили риска от мигрена или главоболие, проблеми с очите или черния дроб. Осигурете си почивка през лятото и през есента.

Втората половина на годината здравето няма да ви създава голямо безпокойство, ще имате повече време и желание да се погрижите за себе си. През цялата година е важно движението, застоят ще ви се отразява неблагоприятно не само на здравето, но и на делата и самочувствието ви. Наложете си да живеете по-спокойно, не бъдете припрени и не се ядосвайте за щяло и нещяло.

В отношенията с партньор и близките ви бъдете търпеливи и не си създавайте сами проблеми, като се ангажирате с отговорностите им в семейството. Радвайте се на хубавите моменти, когато сте заедно и благодарете на Съдбата за всичко, което имате. В случай, че желаете да се обвържете с брак, подходящите месеци са януари, март, май, юни, септември, ноември. Избягвайте изневерите, защото ще ви носят допълнителен стрес и са възможни раздели. Пренебрегвайки задълженията в семейството и близките си, няма да се чувствате щастливи, и обратно. Нормалните и хармонични отношения в семейството ви дават сигурност и ви правят щастливи. Добре преценявайте и не прибързвайте в изводите и решенията си. По-често казвайте „обичам те”, по-често се усмихвайте и се радвайте на живота

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.