Липсата на резервни части забавя отстраняването на аварията по довеждащия водопровод за Свищов. Няма яснота кога ще бъде възстановено водоподаването за 30 хиляди население в Свищов и околните села, заяви за БНР кметът на Свищов Генчев.
Едно денонощие след пробива на довеждащия водопровод за Свищов отстраняването на аварията все още не е започнало. Не са налични всички части, водоснабдителното дружество ги е поръчало, очаква се да бъдат доставени утре
„И продължаваме да действаме по отстраняването на аварията“, каза за БНР кметът на Свищов Генчо Генчев. По думите му не е ясно кога ще бъде отстранена аварията, която остави без водоснабдяване 30 000 души в Свищов и селата.
Болницата, детските и социалните заведения са осигурени с резервна вода. При необходимост ще бъдат разположени водоноски за санитарно-битови нужди на населението за районите, които остават без вода повече от 12 часа, увери кметът на Свищов.
Авариралият водопровод е построен с некачествени тръби преди 11 години, не е въведен в експлоатация, не е приключила прокурорската проверка за съоръжението.
„Ето ситуацията, в която за пореден път е изправен Свищов и не зная до кога“, коментира Генчо Генчев и поясни, че няма развитие по обещанието чрез държавния ВиК холдинг да бъде направен нов 12-километров довеждащ водопровод за Свищов.