Празничното настроение и коледният дух завладяха Караманово. Почти всички малки и големи деца от населеното място заедно с техните родители, баби и дядовци участваха в запалването на светлините на елхата, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Заедно с песните и стихотворенията, посветени на белобрадия старец, малчуганите се включиха в издирването на Дядо Коледа и Снежанка. Уморени от дългото пътуване, двамата бяха радушно посрещнати с радостни възгласи. В очичките на момичетата и момчетата ясно се четеше нетърпението, с което очакват коледната магия. На площада,, за да споделят празничния дух, дойдоха кметът на община Ценово д-р Петър Петров, председателят на Общинския съвет Георги Георгиев и общински съветници. Кметът на Караманово Бисер Блажев прочете коледно послание за здраве и берекет. Той сподели, че духът на българите е с жилави корени и е устоявал на много превратности на времето. „Нека бъдем силни и да вярваме в доброто. Сигурен съм, че всички ние отново ще имаме повод на празнуваме заедно“, пожела кметът на населеното място. Снежанка почерпи всички присъстващи с топъл чай и шоколадови бонбони. С грейналите светлини по елхата нощното небе над Караманово се озари от пищни фойерверки.
От рано сутрин до късно вечер през целия декември в центъра на Караманово ще звучат коледни песни. За украсата на триметровото коледно дърво бяха използвани повече от сто гирлянда, многобройни светлинни маркучи и коледни звезди. Фигури на приказни герои, свързани с настъпващите коледни и новогодишни празници, се грижат за настроението и широките усмивки не само на местните жители, на и за гостите и преминаващите през Караманово.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.